Παραιτήθηκε από στέλεχος της ΝΔ η Καλλιόπη Σεμερτζίδου- Έστειλε επιστολή στον Σκρέκα

Την παραίτησή της από τη θέση της συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας της ΝΔ προχώρησε η Καλλιόπη Σεμερτζίδου, μετά τις αποκαλύψεις του in για τα εκατομμύρια ευρώ ευρώ που φέρεται να έλαβαν οι οικογένειες Μαγειρία – Σεμερτζίδου από τις επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Με επιστολή της στον γραμματέα της ΝΔ Κώστα Σκρέκα η κ. Σεμερτζίδου τονίζει πως«με σεβασμό προς την παράταξή μας και τον πρόεδρό της, Κυριάκο Μητσοτάκη, σας υποβάλλω την παραίτησή μου από τη θέση της συντονίστριας Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στη γραμματεία Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας».
Συμπληρώνει πως «το τελευταίο διάστημα εγώ και η οικογένειά μου βρισκόμαστε στο επίκεντρο άδικης και στοχευμένης επίθεσης, με ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημοσιεύματα. Όλα αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πλήττουν άδικα την προσωπική και επαγγελματική μας εικόνα. Δεν είμαστε εμπλεκόμενοι σε καμία υπόθεση που ελέγχεται από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες».
Σύμφωνα με τον κ. Σεμερτζίδου οι δραστηριότητές της «είναι διαφανείς και νόμιμες, και έχουμε ήδη κινήσει τις απαραίτητες νομικές διαδικασίες για να προστατεύσουμε την υπόληψή μας. Η απόφασή μου να παραιτηθώ έχει καθαρά πολιτικά κίνητρα. Θέλω να προφυλάξω την παράταξη από κάθε απόπειρα στοχοποίησης και απροποσανατολισμού μέσω της προσωπικής μου επίθεσης».
Τέλος, γνωστοποιεί ότι παραμένει ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας «και θα συνεχίσω να στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις την κοινή μας προσπάθεια, με στις αξίες και τις αρχές μας».
Κυβερνητικές πηγές από την πλευρά τους αναφέρουν για την κ. Σεμερτζίδου πως ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2019, ενώ σε αυτές του 2023 «είχε κοπεί από τα ψηφοδέλτια της ΝΔ».
Ολόκληρη η επιστολή της Καλλιόπης Σεμερτζίδου:

Η επιστολή της Καλλιόπης Σεμερτζίδου
Η αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση
Με σειρά ανακοινώσεων η αντιπολίτευση ζητεί εξηγήσεις από την κυβέρνηση, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του in σχετικά με τις επιδοτήσεις που φέρεται να έλαβε το ζεύγος Μαγειρία – Σεμερτζίδου.
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ τόνιζε πως «σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας in.gr, η οικογένεια υποψήφιας βουλευτή στην Κοζάνη και Τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας φέρεται μαζί με την οικογένεια του συντρόφου της να έχουν εισπράξει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ σε επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Ακολούθως προσέθετε πως «η σιωπή της Νέας Δημοκρατίας μπροστά σε επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα για το θέμα προκαλεί πολλά ερωτήματα, τη στιγμή μάλιστα που έχει κηρύξει τον ανένδοτο αγώνα απέναντι σε όσους χόρευαν στο κέντρο της πίστας στο σκάνδαλο διαφθοράς στον ΟΠΕΚΕΠΕ».
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ υπογράμμισε ότι κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία οφείλουν να τοποθετηθούν δημόσια. «Τι έχει συμβεί με την πολιτεύτρια τους; Υπάρχει ζήτημα ή όχι; Τα ασυνήθιστα υψηλά ποσά πληρωμών που κάθε χρόνο αυξάνονται, έχουν ελεγχθεί; Κυρία Σδούκου και κύριε Μαρινάκη, θα απαντήσετε ή περιμένετε το «αυτοματοποιημένο» σύστημα διαγραφών της Νέας Δημοκρατίας;», κατέληγε.
Νέα Αριστερά: Να διερευνηθεί άμεσα η υπόθεση – Η κυβέρνηση οφείλει απαντήσεις
Απαντήσεις ζητεί από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και η Νέα Αριστερά.
«Σύμφωνα με ρεπορτάζ του in.gr και του δημοσιογράφου Δημήτρη Τερζή, οι οικογένειες της υποψήφιας πολιτεύτριας της ΝΔ κ. Σεμερτζίδου και του συζύγου της κ. Μαγειρία –8 άτομα συνολικά- φέρονται να έχουν λάβει περί τα 2,5 εκατ. ευρώ σε αγροτικές επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ την περίοδο 2019–2024. Το ίδιο το ζεύγος εισέπραξε περίπου 733.000 ευρώ, με τις επιδοτήσεις τους να εκτοξεύονται μετά το 2021, ενώ η μητέρα του κ. Μαγειρία φέρεται να έχει λάβει 890.000 ευρώ», υπογράμμιζε, χθες, η Νέα Αριστερά.
Η Νέα Αριστερά ζητούσε την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης και διαφάνεια στη διαχείριση των δημόσιων πόρων. «Είναι αδιανόητο, ενώ οι μικρομεσαίοι αγρότες παλεύουν για επιβίωση, να μοιράζονται εκατομμύρια ευρώ σε πολιτικά ‘προστατευόμενους’ με αδιαφανείς πρακτικές, τα οποία να μην ξέρουμε πού τελικά κατέληγαν», υπογραμμίζει η Πατησίων.
Καταληκτικά επισήμανε πως «η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει απαντήσεις. Δεν θα επιτρέψουμε την ατιμωρησία στη λεηλασία του δημόσιου χρήματος. Η κοινωνία έχει δικαίωμα να ξέρει».
Κίνημα Δημοκρατίας: Επιτήδειοι φίλοι της ηγεσίας της ΝΔ, έκαναν μεγάλη ζωή με τις επιδοτήσεις
Ένα ακόμη κεφάλαιο στον κατάλογο σκανδάλων που βαραίνουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ και την κυβέρνηση, χαρακτήριζε το Κίνημα Δημοκρατίας την αποκάλυψη του in για τα εκατομμύρια ευρώ ευρώ που φέρεται να έλαβαν οι οικογένειες Μαγειρία – Σεμερτζίδου.
«Η αποκάλυψη του in.gr ότι η υποψήφια πολιτεύτρια της Νέας Δημοκρατίας κυρία Καλλιόπη Σεμερτζίδου, μαζί με τον σύντροφό της και συγγενικά τους πρόσωπα, φέρονται να έχουν εισπράξει συνολικά 2,5 εκατομμύρια ευρώ από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ την περίοδο 2019–2024, συνιστά άλλο ένα κεφάλαιο στον μακρύ κατάλογο σκανδάλων που βαραίνουν τον Οργανισμό και τη σημερινή κυβέρνηση», τόνιζε το Κίνημα Δημοκρατίας.
Το κόμμα που ηγείται ο Στέφανος Κασσελάκης επισήμανε πως «το ύψος των επιδοτήσεων, η κατακόρυφη αύξησή τους μετά το 2021 και ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να ‘μοιράζονται’ οι δηλώσεις εκτάσεων και ζώων μεταξύ μελών της ίδιας οικογένειας, που όχι μόνο συνδέονται άμεσα με τη ΝΔ αλλά και κατέχουν θέσεις ευθύνης στον κομματικό της μηχανισμό, αποδεικνύουν τον τρόπο λειτουργίας της εγκληματικής οργάνωσης που είχε στηθεί από το κυβερνών κόμμα με σκοπό τη διασπάθιση των ευρωπαϊκών επιδοτήσεων. Αντί αυτά τα χρήματα να δίδονται για την ενίσχυση των πραγματικών αγροτών, κατέληγαν στις τσέπες κάποιων επιτήδειων (φίλων της ηγεσίας της ΝΔ) για να κάνουν μεγάλη ζωή!».
Τέλος, το Κίνημα Δημοκρατίας υπογράμμιζε πως «δεν υπάρχει άλλη λύση πλην της πραγματικής κάθαρσης. Κι αυτή δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να προέλθει από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη».
ΠΗΓΗ: in.gr