Ειδήσεις

Παπαστεργίου: Κλείνει η «τρύπα» ευρυζωνικότητας στα Ιωάννινα, έρχεται η οπτική ίνα υπερυψηλών ταχυτήτων

Την «τρύπα» που υπάρχει στην ευρυζωνικότητα και την ανάπτυξη οπτικών ινών στην περιοχή των Ιωαννίνων επιχειρεί να καλύψει το κράτος, πιέζοντας τους παρόχους να ολοκληρώσουν τα δρομολογημένα από το παρελθόν έργα.papastergiou

Το μεγάλο έλλειμμα στην ανάπτυξη γρήγορου δικτύου στα Ιωάννινα αναγνώρισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου ο οποίος ανακοίνωσε πως οι παρεμβάσεις θα ξεκινήσουν εντός των ημερών.

Ο Υπουργός παραβρέθηκε και μίλησε στο συνέδριο τεχνολογίας, καινοτομίας & πολιτισμού «TechFuse» που διοργανώνει η κοινότητα των ψηφιακών νομάδων.

Χαρακτήρισε εντυπωσιακή την δουλειά που γίνεται στα Γιάννινα και συμπλήρωσε ότι η επαρχία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην ανάπτυξη της καινοτομίας.

«Είναι εντυπωσιακή η δουλειά που γίνεται στα Γιάννινα. Το οικοσύστημα που δομήθηκε την τελευταία δεκαετία δείχνει πως και η επαρχία μπορεί να πρωταγωνιστήσει στην καινοτομία και με αφορμή την ύπαρξη πολλών μεγάλων εταιρειών αλλά και μικρότερων το μήνυμα που πρέπει να στείλουμε είναι πως μπορούμε, την ώρα που η Ελλάδα κάνει το τεράστιο ξεπέταγμα στην τεχνολογία, να το απλώσουμε παντού» ανέφερε ο Υπουργός.

Ο κ. Παπαστεργίου υπογράμμισε ότι με ευθύνη των παρόχων, σε τέσσερις πόλεις της χώρας, τον Βόλο, τα Ιωάννινα, την Ξάνθη και την Κοζάνη, δεν υπάρχει καμία διείσδυση οπτικών ινών. Τα έργα έπρεπε να είχαν τεθεί σε λειτουργία νωρίτερα και προ λίγων ημερών ο ίδιος προκάλεσε σύσκεψη στο Υπουργείο με σκοπό την επίσπευσή τους.

«Πριν δέκα μέρες κάναμε σύσκεψη στην Αθήνα και ζήτησα δεσμευτικές προτάσεις από την πλευρά τους για το πότε ξεκινάνε. Για τα Γιάννινα η εταιρεία που έχει αναλάβει την ανάπτυξή τους ξεκινά τις μέρες αυτές. Κακώς είχαν μείνει τρύπες ευρυζωνικότητας στην περιοχή» υπογράμμισε ο Υπουργός και αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες που ήδη έχει λάβει το Υπουργείο για να ενισχύσει την διασύνδεση νοικοκυριών με οπτική ίνα, κάτι που στα Ιωάννινα, προς το παρόν δεν μπορεί να γίνει.

To επενδυτικό πρόγραμμα κατασκευής δικτύων νέας γενιάς μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home – FTTH) έχει σκοπό την επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης και την διασύνδεση νοικοκυριών και επιχειρήσεων με δίκτυα και υπηρεσίες υπερυψηλών ταχυτήτων

Back to top button
Close
Close