Idees Sports

Παναθηναϊκός – Ζαλγκίρις: Έτσι… γλεντάει Ζαλγκίρις και διαιτησία ο «Εξάστερος»!

Σε ένα ομολογουμένως μέτριο βράδυ τους, οι «πράσινοι» έκαμψαν την αντίσταση της Ζαλγκίρις Κάουνας, αλλά και της διαιτητικής τριάδας, στο ΟΑΚΑ για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Με πολύ κλειστές άμυνες και άστοχες επιθέσεις ξεκίνησε η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Παναθηναϊκός έμεινε δίχως πόντο για περίπου 3′ (0-2, 3′).Όμως, στη συνέχεια με πρωταγωνιστή τον Μήτογλου οι «πράσινοι» άρχισαν να παίρνουν μπροστά (9-9, 6′), δείχνοντας ότι παρά το άσχημο ξεκίνημά τους η Ζαλγκίρις είναι μια ομάδα που μπορούν να υποτάξουν. Στα εναπομείναντα 4′ του 1ου δεκαλέπτου οι «πράσινοι» δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο επιθετικά, με τα λάθη να διαδέχονται το ένα το άλλο, γεγονός που επέτρεψε στους Λιθουανούς να βρεθούν στο 13-15.

Τα πρώτα λεπτά του 2ου δεκαλέπτου δεν διέφεραν σε κάτι από τη γενικότερη εικόνα της 1ης περιόδου. Στα επιθετικά προβλήματα του «Εξάστερου» ήρθε να προστεθεί και η απελπιστική αστοχία στις ελεύθερες βολές, τη στιγμή που η ομάδα του Μακσβίτις δίχως να κάνει τίποτα το ιδιαίτερο, βρέθηκε να προηγείται με +3 (18-21, 13′). Οι «πράσινοι» υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά από τον Μπιρούτις, ενώ η διαφορά του τριπόντου είχε παγιωθεί για αρκετή ώρα, ώσπου ο Ναζ Μήτρου Λονγκ να στείλει τη Ζαλγκίρις για πρώτη φορά στο +7 (29-36, 18′). H είσοδος του Γκραντ στο παρκέ βοήθησε πολύ τον Παναθηναϊκό να μειώσει στο -1 (35-36, 19′), ωστόσο με ένα τυχερό τρίποντο οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο στο +3 (36-39).



Στο 3ο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός μπήκε εμφανώς πιο αποφασισμένος για τη νίκη στο παρκέ και παρά το… διαστημικό ποσοστό της Ζαλγκίρις από το τρίποντο στο 1ο ημίχρονο (60%), κατάφερε να φέρει… τούμπα το ματς. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Μήτογλου, ο «Εξάστερος» έφτασε στο +1 (47-46, 25′) μετά από ώρα, αναγκάζοντας τον Μακσβίτις σε τάιμ άουτ. Στο δεύτερο μισό του δεκαλέπτου οι δύο ομάδες δεν παρουσίασαν καθόλου καλό πρόσωπο επιθετικά, έμειναν πολύ χαμηλά στο σκοράρισμα, αλλά η ομάδα του Αταμάν, με τον Μήτογλου να συνεχίζει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος, κατάφερε να παραμείνει μπροστά ως το τέλος του (53-52).

Με το «καλημέρα» στο 4ο δεκάλεπτο, η Ζαλγκίρις εκτίναξε το ήδη αδιανόητο ποσοστό της από το τρίποντο στο… εκτός πραγματικότητας 67.5%, όμως ακόμη κι έτσι ο Παναθηναϊκός δεν την άφηνε να ξεφύγει, δείχνοντας ότι μπορεί να πάρει το ματς (58-58, 33′). Αμέσως μετά, η διαιτησία συνέχισε να προκαλεί, χρεώνοντας με τεχνική ποινή τον Αταμάν, ενώ παράλληλα… έκλεισε τα μάτια σε ξεκάθαρο αντιαθλητικό φάουλ υπέρ του «Τριφυλλιού», με τους γηπεδούχους, πάντως, να βρίσκονται μπροστά με τη μικρότερη δυνατή διαφορά (65-64, 36′) τη στιγμή που η Ζαλγκίρις είχε φτάσει τα 7/10 τρίποντα! Πλέον ήταν εμφανές ότι το ματς θα κρινόταν στον πόντο και στο καλάθι, ενώ στο 01:18 ήρθε άλλη μια εγκληματική απόφαση των διαιτητών, αφού ο Χέιζ βρήκε το καλάθι με το χέρι, αλλά οι ρέφερι έδειξαν… δύο βολές αντί για καλάθι (69-68, 39′). Στα 42.5″ οι διαιτητές χρέωσαν με ανύπαρκτο φάουλ τον Λεσόρ, με τον Παναθηναϊκό να παλεύει απέναντι σε μια αδιανόητα εχθρική διαιτησία σε ένα άκρως κρίσιμο χρονικό σημείο. Οι «πράσινοι» έβγαλαν επική άμυνα με τον Σλούκα, που κέρδισε και φάουλ για βολές για το +3 (71-68, 39′) στα 21.8″, αλλά ο Μάνεκ στα 13.8″ απάντησε με τρίποντο από τα 7.5 μέτρα (71-71, 39′). Τελικά, η πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ του «Εξάστερου», με τον Σλούκα να κάνει το 72-71, ενώ βγήκε και η άμυνα στα 4.2″. Έτσι, το ματς πήγε στις βολές, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει τη νίκη κόντρα σε όλους και σε όλα με σκορ 73-71.



Ντίνος Μήτογλου. Ποιος άλλος; Ο απόλυτος πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού το τελευταίο διάστημα, ήταν εκπληκτικός και κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας σε άμυνα κι επίθεση. Point leadue των «πράσινων» και όχι άδικα με τα όσα έκανε στο παρκέ.

Back to top button
Close
Close