Τρίκαλα

Μέσα σε κλίμα αναστάσιμης χαράς η πανήγυρη της Ζωοδόχου Πηγής στα Τρίκαλα

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε την  Παρασκευή, της Διακαινησίμου του Πάσχα  η θεία λειτουργία καθώς εορτάζει και Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Σαραγίων. Όρθρος και Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελασσώνος κ. ΧΑΡΙΤΩΝΟΣ και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Της πανηγυρικής λειτουργίας προεξήρχε ο μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον πρωτοσύγκελλο της μητροπόλεως αρχιμανδρίτη Αλέξιο Κανίνα, τον γενικό αρχιερατικό επίτροπο πρωτοπρεσβύτερο π. Λάμπρο Κολώνα και πλειάδας κληρικών.

Η εορτή είναι αφιερωμένη ουσιαστικά στην Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία, ενώ είναι δημιούργημα του Θεού, όπως όλοι οι άνθρωποι, εντούτοις κυοφόρησε υπερφυσικά και συνέβαλε με την υπακοή της στο θέλημα Του, στην ενανθρώπηση του Υιού του Θεού. Γέννησε τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, τη ζωή και την ανάσταση της ανθρωπότητας, τον ελευθερωτή των ανθρώπων από τα πάθη.

Τα ονόματα που γιορτάζουν κάθε χρόνο την Παρασκευή του Πάσχα, δηλαδή φέτος στις 7 Μαΐου, είναι: Ζωή,Ζώης, Ζήσης, Ζήσιμος, Ζησούλα, Ζωΐτσα, Ζωζώ, Πηγή, Κρήνη, Κρηνιώ.

Back to top button
Close
Close