Επιχειρείν

Παιδόκηπος : Ένας χώρος παιχνιδιού και διασκέδασης με εξαιρετική θέα και εξυπηρέτηση

Την αγκαλιά του άνοιξε ο νέος παιδότοπος στα Τρίκαλα,επί της οδού Αναλήψεως 15(πρώην Λυκαβηττός) .Οι ιδιοκτήτριες του Παιδόκηπου, η Μαρίνα Θάνου ,κοινωνιολόγος και η Χριστίνα Σούρλα ,νηπιαγωγός δημιούργησαν έναν καινούριο προορισμό παιχνιδιού και διασκέδασης, για μικρούς και μεγάλους.

-Πως εμπνευστήκατε τον ‘Παιδόκηπο’;

Η αγάπη μας για τα παιδιά ήταν ο κοινός παρανομαστής που μας ένωσε και μας κατεύθυνε. Ο Παιδόκηπος είναι το αποτέλεσμα της σύζευξης δύο ονείρων. Η κάθε μία από την πλευρά της, είχαμε να δώσουμε πράγματα, αλλά δεν είχαμε τον χώρο να τα εκφράσουμε! Αυτός ο πολυχώρος δημιουργήθηκε ακριβώς από αυτήν την εσωτερική μας ανάγκη, να μοιραστούμε το μέσα μας και να βιοποριστούμε από κάτι που αγαπάμε!

Eίναι ένας χώρος παιχνιδιού και διασκέδασης με εξαιρετική θέα και εξυπηρέτηση. Σας ευχαριστούμε πολύ. Είναι αποτέλεσμα, προσεκτικής αναζήτησης και διαμόρφωσης του χώρου. Καταρχάς ώστε να παρέχει ασφάλεια για τους μικρούς μας φίλους! Ο χώρος του παιγνιδιού είναι ευάερος και ευήλιος, και οι γονείς έχουν άμεση οπτική επαφή με τα παιδιά τους ,από όπου και αν καθίσουν. Οι μικροί μας φίλοι παίζουν ασταμάτητα στις σύγχρονες παιγνιδοκατασκεύες, απασχολούνται με διαδραστικά παιγνίδια αλλά και στις ηλεκτρονικές κονσόλες οι μεγαλύτερες ηλικίες, υπό την επίβλεψη πάντα των καταρτισμένων και έμπειρων συνεργατών μας! Η χαλάρωση των γονιών μας αφορά. Εδώ, μπορούν να απολαύσουν τον καφέ ,το γλυκό ,το φαγητό αλλά και το ποτό τους, σε περιβάλλον lounge café, με άνεση, ευχάριστη μουσική, ωραίες εικόνες. Λίγα λεπτά μόνο από το κέντρο της πόλης ,είναι αρκετά για να νιώσει κανείς ότι έφυγε μακριά και η πανοραμική θέα της πόλης μας, σίγουρα παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό!

-Eίστε δυο νέες επιχειρηματίες στο χώρο ,ποιο είναι το πλάνο σας για να εφαρμόσετε το καλύτερο δυνατό για να πετύχετε;

Να περνάει ο κόσμος που μας επισκέπτεται όμορφα! Από αυτή την μέριμνα μας εξαρτάται και η πορεία μας στο επιχειρείν. Όλες οι ηλικίες και όλες η παρέες, οποιαδήποτε και αν είναι η σύσταση τους, είτε γονείς με παιδιά που θέλουν να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους ,αλλά και να γιορτάσουν τα παιδιά τους μαζί μας, οργανώνοντας αξέχαστα, ξέφρενα PARTY !! είτε φίλοι με τις παρέες τους που επιζητούν έναν ωραίο χώρο για την έξοδο τους. Αφουγκράζοντας τις ανάγκες του κόσμου που μας επισκέπτεται, κάνουμε το καλύτερο δυνατό μας για να εξελισσόμαστε ως επιχείρηση και να τους προσφέρουμε αυτό που έχουν ανάγκη. Ήδη ξέρουμε την εξέλιξη μας για το καλοκαίρι ,αλλά αυτό προτιμούμε να σας το κρατήσουμε για έκπληξη.

Παιδόκηπος έχει ένα ακόμη προσόν, αποτελεί το μοναδικό πολυχώρο με προδιαγραφές για παιδιά ΑμεΑ. Σύνθημα μας είναι το «παιγνίδι για ΟΛΟΥΣ ». Επιθυμία μας ήταν να δημιουργήσουμε έναν χώρο ψυχαγωγίας, έμπνευσης και διαδραστικών παιχνιδιών πραγματικά για ΟΛΟΥΣ!

Φροντίσαμε να προσθέσουμε παιχνίδια με προδιαγραφές για ΑμεΑ (Άτομα με Αναπηρία) παιδιά ηλικίας 3 έως και 14. Κάναμε απλά το αυτονόητο! Το παιχνίδι είναι για όλους, η χαρά είναι για όλους, η δράση είναι για όλους και χαιρόμαστε που το καταφέραμε, γιατί αυτή η ουσία της συνΎπαρξης των διαφορετικών αναγκών, ήταν ακριβώς και η μαγιά αυτού το ονείρου! Δεν θα κρύψουμε όμως ότι δεν ήταν καθόλου εύκολο να συμβεί μιας και δεν έχει υπάρξει κάτι ανάλογο μέχρι στιγμής στην πόλη μας και σε πολλές πόλεις ακόμη. Το ότι το υλοποιήσαμε, είναι αποτέλεσμα έντονης θέλησης, πείσματος και φυσικά εξαιρετικής έρευνας πάνω στο αντικείμενο. Η προσωπική ευθύνη, η ιδιωτική πρωτοβουλία, η συνείδηση και η αγάπη μπορούν να οικοδομήσουν ένα καλύτερο κόσμο για όλους.

-Τι νέο θα προσφέρετε στην πόλη των Τρικάλων ;

Έναν Ολοήμερο ΠολυΧώρο, στον οποίο όλοι, με την ευρεία πια έννοια του όλοι, θα απολαύσουν μια ποιοτική έξοδο. Μικροί και μεγάλοι ! -Συμφωνείτε με τα λόγια του σοφού Πλάτωνα: «Η αποτελεσματικότερη εκπαίδευση είναι αυτή που αφήνει το παιδί να παίζει με όμορφα πράγματα». Ο Πλάτων, ήταν ο πρώτος που αναρωτήθηκε γιατί μας αρέσουν τα όμορφα πράγματα. Το τι είναι όμορφο είναι κάτι υποκειμενικό. Αυτό που θεωρεί ο ενήλικας όμορφο, δεν συμφωνεί πάντα με αυτό που θεωρεί όμορφο το ίδιο το παιδί. Πρέπει, τόνισε ,να τα αφήνουμε ελεύθερα τα παιδιά να παίξουν και να ασχοληθούν με αυτό που τα ενδιαφέρει, σε ένα φιλικό, ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, υπό την διακριτική καθοδήγηση ενός άξιου παιδαγωγού. Αυτές ακριβώς τις συνθήκες παιγνιδιού ,έχουμε δημιουργήσει και στον Παιδόκηπο. Πολλές γωνιές με πρωτότυπα και κλασσικά παιχνίδια, που επιτρέπουν στο παιδί να ασχοληθεί με αυτό που τα ενδιαφέρει. Μέσα από ένα δημιουργικό παιχνίδι, η επίδραση που ασκείται με ένα συγκεκριμένο τρόπο στη σκέψη και στον χαρακτήρα του παιδιού, ανοίγει τον δρόμο για την σωστή του εκπαίδευση που θα σφυρηλατήσει και παραδώσει ένα χαρισματικό άτομο στην κοινωνία.

-Τι αναλαμβάνεται στο χώρο σας μιας και απ’ότι γνωρίζουμε διαθέτει εξαιρετική κουζίνα και μπορείτε να αναλάβετε κοινωνικές εκδηλώσεις και πάρτυ.

Φυσικά και αναλαμβάνουμε τα PARTY γενεθλίων των μικρών μας φίλων! Φροντίζουμε να τους προσφέρουμε απλόχερα χαρά και διασκεδαστικές στιγμές με ξέφρενο παιχνίδι και χορό, δραστηριότητες όπως face painting, βιβλία ευχών φτιαγμένα με αγάπη από τους φίλους τους και για τους εορτάζοντες δώρο ΈΚΠΛΗΞΗ, με μενού που δε θα μείνει ούτε ψίχουλο στο παιδικό πιατάκι, πάντα με υλικά άριστης ποιότητας προσαρμοσμένα στις γευστικές συνήθειες των παιδιών. Ο χώρος μας ,διατίθεται για να πραγματοποιήσετε την κοινωνική εκδήλωση των ονείρων σας (όπως βαπτίσεων) όπου οι καλεσμένοι σας θα απολαύσουν την ωραιότερη θέα της πόλης σε ένα ξεχωριστό και πολυτελές περιβάλλον όπου θα μείνει σε όλους αξέχαστο! Στο χώρο μας φιλοξενούνται εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά παιχνίδια,,, και ό,τι δημιουργικό δρώμενο μπορεί να βάλει ο νους σας..!

Επιθυμία μας είναι να γίνει ο Παιδόκηπος μέρος πολλών ευφάνταστων γεγονότων!Χαρά μας να φιλοξενήσουμε στο χώρο μας τα όνειρά σας! 

-Τέλος, θα ήθελα να μου μιλήσετε η καθεμία για τον προσωπικό της όραμα μέσω αυτής της δουλειάς.

Μαρίνα Θάνου: Ο Παιδόκηπος μας ,να γίνει σημείο αναφοράς της χαράς και της ξεγνοιασιάς! Χαμογελαστά πρόσωπα τριγύρω μου .Αυτό. Μικροί και μεγάλοι να χαίρονται. Να γελάνε με την ψυχή τους τα παιδιά και να ηρεμούν για όσο είναι εδώ οι γονείς και μη!! Στιγμές ποιοτικές!! Για Όλους! ! Φεύγοντας όλοι να έχουν νιώσει τι εστί « ΠΑΙΔΟΚΗΠΟΣ» : “ Παιδόκηπος είναι το είναι μας. Όλα όσα είμαστε και όλα όσα θα αποφασίσουμε με αγάπη να φυτέψουμε, ποτίσουμε, κλαδέψουμε και φροντίσουμε να τα δουν το φως, ώστε να αναπτυχθούν όμορφα μέσα μας και να μας δίνουν χαρά. Παιδόκηπος είναι το γύρω μας. Όλοι όσοι θα θελήσουν και όλοι όσοι θα θελήσουμε να σπείρουν εμπειρίες στις προσωπικές ιστορίες των ζωών μας. Παιδόκηπος είναι ο κόσμος μας. Ο μικρός και ο μεγάλος, που επικοινωνούν και αλληλεπιδρούν.”

Χριστίνα Σούρλα : Προσωπική μου άποψη είναι ότι η χαρά και η ευτυχία πηγάζουν από τα πιο απλά πράγματα σε αυτή τη ζωή. Έτσι απλά λοιπόν μέσα στην ομορφιά της φύσης, μέσα στην αγκαλιά του Παιδόκηπου θα ήθελα να εμπλουτίσουμε αυτή την τόσο ξεχωριστή και τρυφερή σχέση γονιού με παιδί, με στιγμές γεμάτες αγάπη, χαρά και ικανοποίηση. Ήρθαμε για να δημιουργήσουμε πολλά χαμόγελα!

Καλώς να ορίσετε στον Παιδόκηπό μας !

 

Φωτογραφία Λένα Μαγκούτα,trikalaidees.gr

Back to top button
Close
Close