Ειδήσεις

«Παιδεύει» και Λαρισαίους το Βρετανικό Σύστημα Υγείας – Τι λέει η Ελένη Χατζηβγέρη, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου

Δεν είναι μόνον οι Βρετανοί πολίτες που «παιδεύονται» από το σύστημα αυτόματης ειδοποίησης του NHS (National Health System – Εθνικό Σύστημα Υγείας) για καραντίνα, αλλά και πολίτες που βρέθηκαν για διάφορους λόγους εκτός Βρετανίας, το προηγούμενο διάστημα και θέλουν να επιστρέψουν.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της Λαρισαίας Ελένης Χατζηβγέρη, καθηγήτριας στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, στη Σκωτία, που έχει έλθει στην πατρίδα της, την Ελλάδα, πριν από λίγο καιρό, για να επισκεφθεί τους γονείς της, αλλά και να κάνει το εμβόλιο, εδώ, στη Λάρισα.

«Η διαδικασία του εμβολιασμού στη Σκωτία δεν έγινε όπως εδώ στην Ελλάδα. Δηλαδή δεν υπήρχε μια πλατφόρμα, η οποία να ανοίγει για συγκεκριμένες ηλικίες, ώστε να μπορείς να δηλώσεις πότε θέλεις να κάνεις το εμβόλιο και να κλείσεις το ραντεβού σου.

Έπρεπε να περιμένεiς να έρθει γραπτή ειδοποίηση (γράμμα) από το NHS, το οποίο σου έλεγε πότε και πού θα πας να εμβολιαστείς. Μέχρι τέλη Μαϊου, εγώ δεν είχα λάβει τέτοια ειδοποίηση, δεν είχε έρθει ακόμη η σειρά μου. Δεν ήθελα να περιμένω περισσότερο. Έτσι λοιπόν, επέλεξα να έρθω στην Ελλάδα να κάνω το εμβόλιο, όταν άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες της ηλικίας μου».

Back to top button
Close
Close