Τρίκαλα

Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας, η διοίκηση της 5ης ΥΠΕ στην πλατεία Ταχυδρομείου

Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας (World Oral Health Day),καθιερώθηκε από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία στις 20 Μαρτίου έκαστου έτους που αποτελεί ημέρα γιορτής της πρόληψης για την προστασία της στοματικής υγείας.
Η θέσπιση της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας αποτελεί την αφορμή για την ανάπτυξη δράσεων στοματικής υγείας και την προώθηση θετικών στάσεων και υγιών συμπεριφορών υγείας. Παγκοσμίως σχεδόν 3,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν στοματικές ασθένειες όπως τερηδόνα, περιοδοντικές παθήσεις, απώλειες δοντιών, καρκίνοι του στόματος, με την οδοντική τερηδόνα να αποτελεί την πρώτη σε συχνότητα πάθηση υγείας.
Οι στοματικές ασθένειες οφείλονται σε τροποποιήσιμους παράγοντες και σε μεγάλο βαθμό μπορούν να προληφθούν ακολουθώντας υγιεινή διατροφή, αποφυγή χρήσης καπνού και αλκοόλ, καθημερινό βούρτσισμα και με τακτικό οδοντιατρικό έλεγχο.
Με αφορμή τον σημερινό εορτασμό, η Διοίκηση της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας στέκεται αρωγός σε παρεμβάσεις των δομών υγείας της ΠΦΥ για την ανάδειξη της αξίας της στοματικής υγείας του πληθυσμού ευθύνης της και επικεντρώνεται στο κεντρικό μήνυμα πως μπορούμε όλοι να είμαστε περήφανοι για το στόμα μας, για μια ζωή με χαμόγελα!

Back to top button
Close
Close