Πένθος στην τοπική εκκλησία και κοινωνία – “Έφυγε” ξαφνικά ο αγαπητός ιερέας Βασίλειος Μαυραπόστολος

Βυθισμένη στο πένθος είναι από το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Ιουνίου 2025, η τοπική Εκκλησία της Ιεράς Μητρόπολης Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης, αλλά και ολόκληρος ο Δήμος Φαρκαδόνας, έπειτα από την αιφνίδια απώλεια του ιδιαίτερα αγαπητού ιερέα των Γεωργανάδων, πατέρα Βασιλείου Μαυραπόστολου.
Ο π. Βασίλειος, ένας άνθρωπος σεβαστός, με πλούσιο πνευματικό έργο και έντονη κοινωνική προσφορά, «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία μόλις 60 ετών, σκορπίζοντας θλίψη και συγκίνηση στην τοπική κοινωνία που τον γνώριζε και τον αγαπούσε βαθιά.
Σύμφωνα με πληροφορίες του KriniLive.gr, ο μακαριστός ιερέας ένιωσε αδιαθεσία ενώ βρισκόταν στο σπίτι του. Οι οικείοι του κάλεσαν άμεσα το ΕΚΑΒ, όμως, όταν έφτασαν οι διασώστες, ήταν ήδη αργά, καθώς διαπίστωσαν τον θάνατό του.
Η είδηση του ξαφνικού χαμού του έχει προκαλέσει σοκ και βαθύ πόνο στους ενορίτες των Γεωργανάδων, στους συναδέλφους του κληρικούς, αλλά και στους ανθρώπους που τον γνώρισαν και ευεργετήθηκαν από τον λόγο και το παράδειγμά του.
Ο π. Βασίλειος υπήρξε υπόδειγμα ιερέα, οικογενειάρχη και συμπολίτη. Με απλότητα, ευγένεια και αφοσίωση στο λειτούργημά του, στάθηκε δίπλα στον άνθρωπο και την κοινωνία, προσφέροντας πνευματικό καταφύγιο, αγάπη και στήριξη.
Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης αναμένεται να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση και να διοργανώσει την εξόδιο ακολουθία, που, όπως είναι φυσικό, θα συγκεντρώσει πλήθος πιστών για να αποχαιρετήσουν έναν ταπεινό εργάτη του Ευαγγελίου.
Αιωνία του η μνήμη.