Πρόσωπα

Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette

«Σίγησε» η φωνή της Μαρί Φρέντρικσον, τραγουδίστριας των Roxette, η οποία πέθανε σε ηλίκια 61 ετών.

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 61 ετών, άφησε η Μαρί Φρέντρικσον, η τραγουδίστρια των Roxette. Την τραγική είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά της. «Με μεγάλη θλίψη πρέπει να ανακοινώσουμε ότι ένας από τους μεγαλύτερους και αγαπημένους μας καλλιτέχνες έχει φύγει από τη ζωή. Η Μαρί Φρέντρικσον πέθανε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου προδομένη από την παλιότερη ασθένειά της» αναφέρει στη δήλωσή της.

Το θλιβερό νέο βύθισε στο πένθος τους θαυμαστές της, πολλοί από τους οποίους συνέδεσαν τα τραγούδια του σουηδικού συγκροτήματος με τα πρώτα εφηβικά σκιρτήματα στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και κατά τη διάρκεια των 90’s. Η τραγουδίστρια των Roxette -με τη χαρακτηριστική φωνή, το ξεχωριστό look και τη δυναμική της παρουσία στη σκηνή- είχε διαγνωστεί με καρκίνο στον εγκέφαλο το 2002. Το πρόβλημα υγείας της είχε ως αποτέλεσμα να σταματήσει τις ζωντανές εμφανίσεις, ωστόσο στη συνέχεια επέστρεψε δυναμικά, με το σουηδικό συγκρότημα να περνά και από την Ελλάδα, παίζοντας στο Terra Vibe, το 2011 -σε μια συναυλία που άφησε ιστορία και πλημμύρισε νοσταλγία όσους βρέθηκαν στη Μαλακάσα για να απολαύσουν το θρυλικό ντουέτο.

Οι Roxette, μια μπάντα – ντουέτο που δημιουργήθηκε το 1986 από τη Φρέντρισκεν και τον Περ Γκέσλε, γνώρισε τεράστια επιτυχία στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αλλά και στα 90’s. «Fading like a flower», «Joyride», «Listen to your Heart», «It must have been love», «Real Sugar», «The Look», ορισμένες μόνο από τις hits του συγκροτήματος. Οι Roxette έχουν πουλήσει περισσότερα από 75 εκατομμύρια δίσκους διεθνώς και έκαναν τέσσερα Νο1 single στο «Billboard» των Η.Π.Α. Θεωρούνται το δεύτερο πιο επιτυχημένο μουσικό σχήμα από τη Σουηδία μετά τους ABBA.

Back to top button
Close
Close