Idees Sports

«Πάρτι παρανομίας» στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με ευθύνη των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών

Διαδικτυακή Συνέντευξη Τύπου έδωσε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παραθέτοντας τα στοιχεία από την έως τώρα εφαρμογή του Μητρώου Αθλητικών Σωματείων και την κατάσταση στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Στοιχεία σοκ και αποκαρδιωτικά αποτελέσματα ελέγχων από την προεγγραφή των αθλητικών σωματείων στο Μητρώο που καταδεικνύουν μια «χαοτική κατάσταση» κι ένα «πάρτι παρανομίας» με ευθύνη των 49 αθλητικών Ομοσπονδιών, που δεν αρμόζει στην εικόνα της αθλητικής οικογένειας και πρέπει άμεσα να θεραπευτεί, όπως τόνισε ο κ. Αυγενάκης.

 

«Αυτή η ανοργανωσιά, η απειθαρχία, η αταξία στο αθλητικό οικοδόμημα ήρθε η ώρα να τελειώσει! Δεν μπορούν να μας κουνάνε και το δάχτυλο!  

Είτε συνένοχοι, είτε βολεμένοι, είναι σε κάθε περίπτωση απαράδεκτοι! 

 

Και το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, μαζί με τα υπόλοιπα Μητρώα των Φορέων που ακολουθούν θα βάλουν τάξη σε αυτή τη θλιβερή κατάσταση!  

Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τα Σωματεία, να θέσουμε κανόνες, να διαμορφώσουμε την ανάπτυξη όλων των αθλημάτων.  Να βοηθήσουμε με διαφάνεια και με κανόνες» συμπλήρωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, που στην εισαγωγική του τοποθέτηση ανέφερε αναλυτικά:

 

«Πριν από 16 μήνες, ο ελληνικός λαός μας έδωσε σαφή και ξεκάθαρη εντολή: 

να υλοποιήσουμε το προεκλογικό μας πρόγραμμα, 

να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας. 

Να βάλουμε τάξη, 

να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, 

να φέρουμε οξυγόνο,  

να δημιουργήσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε εμείς και τα παιδιά μας. 

 

Δεσμευθήκαμε να ανασυγκροτήσουμε τη χώρα. Στο επίκεντρο του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης βρίσκονται: 

  • Η κοινωνική οικονοµία της αγοράς, που µπορεί να παράγει πλούτο για όλους, να προσελκύσει επενδύσεις, να δηµιουργήσει νέες δουλειές. 
  • Μόνο ένα ισχυρό και αποτελεσµατικό κράτος, απαλλαγµένο από τα βαρίδια της πελατειακής λογικής, µπορεί να διευκολύνει την κοινωνική οικονομία και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες.

 

Το κυβερνητικό μας πρόγραμμα επαναφέρει στην πράξη την κοινωνία και την οικονοµία στις δηµιουργικές αξίες της ζωής, που καθιστούν ισχυρές τις δημοκρατικές κοινωνίες με: 

  • Τη χρηστή διοίκηση, την αξιοκρατία, τη διαφάνεια και τη λογοδοσία. 
  • Τη σκληρή δουλειά και τη δημιουργική φιλοδοξία.
  • Την εμπιστοσύνη στους θεσμούς, στην αλληλεγγύη και τη συνοχή.
  • Την ανάδειξη και στήριξη της αριστείας και την επιβράβευση της καινοτόµου επιχειρηµατικής δραστηριότητας. 
  • Την ασφάλεια και την προστασία των πολιτών. 

Back to top button
Close
Close