FaceLook

Ο Τρικαλινός πρύτανης υποδέχτηκε την κ.Αγγελοπούλου

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου υποδέχτηκε στο Πανεπιστήμιο , την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Greece 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη και ανέφερε για την ενδιαφέρουσα επίσκεψη ….

Υπερήφανη για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης που ως «μοναδικός ναός της μάθησης και γνώσης αναμείχθηκε ενεργά, είχε εξαιρετικές πρωτοβουλίες, ξεκίνησε με μεγάλες ιδέες, ανέπτυξε θέματα, έσκυψε πάνω από την ιστορία» δήλωσε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Greece 2021, Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, σε συνάντηση όπου μαζί με μέλη της Επιτροπής του ΑΠΘ για το 1821 την ενημερώσαμε για την πορεία των επετειακών δράσεων που υλοποιούμε.
Η κ. Αγγελοπούλου, που ποτέ δεν λησμονεί την ιδιότητα της αποφοίτου του Αριστοτελείου, μας ευχαρίστησε για τη συνεργασία, χαρακτηρίζοντας το Πανεπιστήμιό μας «επιτομή του Ιδρύματος που ανταποκρίθηκε με πρακτικές προτάσεις».
Θέλω να την ευχαριστήσω όχι μόνο για τα θερμά της λόγια, αλλά για την πραγματικά ουσιαστική συμπόρευσή μας προς τον κοινό στόχο να τιμήσουμε τη μεγάλη επέτειο για το Έθνος μας, όπως αρμόζει στην ιστορία του και στον ρόλο μας απέναντι σε αυτήν.
Πρόθεσή μας ευθύς εξαρχής με τις εκδηλώσεις αυτές ήταν να ενδυναμώσουμε τον εξωστρεφή χαρακτήρα του Αριστοτελείου, κάτι που πετύχαμε μέσα από τη συνεργασία μας με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021». Όραμά μας για το έτος αυτό συνιστά η έντιμη και ψύχραιμη προσέγγιση ιστορικών περιόδων της Ελλάδας, που ορίζεται από την επιστημονική μέθοδο και την επισταμένη ερευνητική δραστηριότητα. Αυτό πιστεύουμε πως θα αποτελέσει την παρακαταθήκη των εκδηλώσεών μας για το μέλλον του δημόσιου διαλόγου στη χώρα μας ως κληρονομιά και ως ευθύνη.

Back to top button
Close
Close