FaceLookΕπιχειρείν

Ο Τρικαλινός που καταρρίπτει τον μύθο του Salt Bae στην tomahawk

Κάποτε ζούσαμε στον αστερισμό του καρπάτσιο, της καρμπονάρας, της πανακότα και της σαλάτας ρόκα-παρμεζάνα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει και αν εξαιρέσουμε κάποιες cult σπεσιαλιτέ που συχνάζουν σε πολλά ρεστοράν,  νέα αστέρια έχουν ανατείλει στο προσκήνιο δίνοντας άλλο δρόμο στις γευστικές μας προτιμήσεις.

Αν είναι ένα πράγμα που ξεχωρίζει by far μέσα στην κρεατολαγνεία που τρελαίνει τον Τρικαλινό απο τα κλασικά κεμπάμπ και παιδάκια , αυτό είναι το rib eye ή –για να το πούμε ελληνικά– το «μάτι» της σπαλομπριζόλας χωρίς το κόκαλο. Η μπριζόλα αυτή προέρχεται από το 6ο μέχρι και το 12ο πλευρό του μοσχαριού και όταν σερβίρεται με το κόκαλο ονομάζεται rib eye steak. Το rib eye, λοιπόν, κατάφερε το ακατόρθωτο, να χτυπήσει δηλαδή στα ίσα το φιλέτο. Συναγωνίστηκε την τρυφεράδα του με τον πιο νόστιμο τρόπο. η απαλότητα της υφής του προέρχεται από το σίτεμα και το ωραίο μαρμάρωμά του (τη λευκή γράμμωση του ενδομυϊκού λίπους), που καθώς ψήνεται λιώνει και νοστιμίζει τη σάρκα του.

Τα καλά  rib eye ειδικά στα Τρίκαλα είναι μετρημένα στα δάχτυλα οπότε χρειάζεστε τύχη  για  να ευτυχήσετε. Εκτός και εάν προτιμήσετε ένα από τα γνωστά και διαχρονικά μαγαζιά της πόλης την πασίγνωστη και διαχρονική Φωλιά του Κόκορα .Ο ιδιοκτήτης Σάκης Τσιρωνάς και η αγαπημένη του Μαρία κρατώντας μέρος του μενού ,έδωσαν τόπο στην νέα  γενιά και ο πρωτότοκος Βαγγέλης ως λίρα εκατό παρουσίασε μια νεα κρεατική vercion, επιλέγοντας πρώτη ύλη από τα καλύτερα ,προτείνει και απολαμβάνεις μια μοναδική εμπειρία .

Ένα πιάτο εντυπωσιακά νόστιμο μέσα στη γευστική του απλότητα. Άψογα κομμένο , ψημένο στα κάρβουνα, και σύμφωνα με τις προτιμήσεις τις δικές σου ακόμα και πέρα από  medium rare  ώστε να βγάζει τη μυρωδιά της σχάρας αλλά και να κρατάει στα σπλάχνα του τον καπνό ο οποίος δημιουργείται από το λίπος που πέφτει στα κάρβουνα καθώς ψήνεται.

Ο νεαρός σεφ ψήστης στην σερβίρει και στην αλατίζει στο τραπέζι χωρίς κανένα καρύκευμα …..Δοκιμάζεις και συγκρίνεις .Γιατί ο Έλληνας είναι καλύτερος από τον Τούρκο χωρίς υπερβολή , ακόμα σε γεύση και ποιότητα σύμφωνα με όσους έχουν δοκιμάσει ….Μιας και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα μια δοκιμή θα σας πείσει .Πόσο θα κάνεις να φυγεις απο το κέντρο της πόλης και να φτάσεις στον περιφερειακό της πόλης, να βρεις αμέσως να παρακάρεις ,κα κάτσεις σε χρόνο ντε τε στο τραπέζι να παραγγείλεις και να αρχίσεις να τρώς με σειρά όπως αρμόζει ένα ευχάριστο και απολαυστικό γευμα …..

cz

 

Back to top button
Close
Close