Fashion

Ο πλήρης οδηγός για να διαλέξεις τη ζώνη που σου ταιριάζει

Ως άντρας έχεις την εξής τύχη ή ατυχία (πες το όπως θες) συγκριτικά με το ποθητό, αντίθετο φύλο: οι επιλογές σου για να «στολίσεις» το ντύσιμό σου και να του να είναι περιορισμένες έως ελάχιστες. Τα αξεσουάρ που μπορείς να φορέσεις είναι πολύ συγκεκριμένα και ως επί το πλείστον κλασικά. Ένα απ’ αυτά είναι φυσικά η ζώνη.

Εκτός από το να κρατά το παντελόνι σου, μια καλή, αντρική ζώνη -δερμάτινη ή μη- έχει τη δύναμη να «δέσει» το στυλ σου, να αποτελέσει το κεράσακι στην τούρτα για ένα εντυπωσιακό look, που θα πάρει άριστα δέκα.

Κι αν τόσο η επιλογή, όσο και ο συνδυασμός της ζώνης σε ταλαιπωρούν κάθε φορά που αποφασίζεις να ψωνίσεις ή να φορέσεις μία, τότε ο παρακάτω χρήσιμος οδηγός θα σε βοηθήσει να διαλέξεις τη ζώνη που σου ταιριάζει.

Επτά αντρικά αξεσουάρ που θα είναι πάντα στη μόδα

Μέγεθος και εφαρμογή

Αρχικά, ας ξεκαθαρίσουμε το εξής: Το πρώτο πράγμα που κοιτάς διαλέγοντας μια ζώνη είναι το πόσο μακριά ή κοντή πρέπει να είναι για να σου κάνει. Το μήκος της είναι αυτό που αποκαλύπτει το κατά πόσον σου είναι μικρή ή μεγάλη.

Έπειτα, δοκιμάζεις τη ζώνη πάνω από το παντελόνι -δεν χρειάζεται να την περάσεις μέσα από τα θυλάκια- και προσέχεις να σου κλείνει άνετα στην τρίτη ή τέταρτη τρύπα από το τελείωμά της. Το παν είναι να αισθάνεσαι άνετα φορώντας την, να μην σε στενεύει και να σε σφίγγει και να μην περισσεύει πολύ όταν την κουμπώνεις.

Ρίξε μια ματιά στον ακόλουθο πίνακα για μια πιο ακριβή και αναλυτική περιγραφή του πώς επιλέγεις ζώνη ανάλογα με το μέγεθος παντελονιού που φοράς.

Πώς θα επιλέγεις πάντα το σωστό τζην ανάλογα με το σώμα που έχεις

Χρώματα και σχέδια

Αναμφισβήτητα, το σκούρο καφέ και το μαύρο αποτελούν τα δύο all time classic χρώματα σε ζώνη. Τα πιο διαχρονικά και ασφαλή, μιας και δεν πρόκειται ποτέ να σε απογοητεύσουν και να αφαιρέσουν πόντους από την εμφάνισή σου.

Yπάρχουν, όμως, κι άλλες αποχρώσεις στις οποίες μπορείς να επενδύσεις, αφού βεβαιωθείς πρώτα ότι μία μαύρη και μία καφέ σκούρο ζώνη κρέμονται οπωσδήποτε στη ντουλάπα σου. Για παράδειγμα, μια καλοκαιρινή επιλογή είναι η μπλε, είτε στο σκούρο βαθύ της, είτε στο πιο ανοιχτόχρωμο και έντονο, όπως είναι εκείνο του κοβαλτίου, ενώ μία vintage επιλογή είναι η ώχρα.

Από την άλλη, αν δεν θέλεις να επενδύσεις στη μονοχρωμία και να τολμήσεις κάτι διαφορετικό, δώσε ψήφο εμπιστοσύνης στη διχρωμία ή τριχρωμία που προσφέρουν οι πλεκτές ζώνες, σαν αυτή εδώ, που συνδυάζει το μπλε με το γκρι του πάγου…

… καθώς και στο διακριτικό ανάγλυφο σχέδιο.

Back to top button
Close
Close