Ειδήσεις

Ο ΟΣΕ «κατεβάζει από το τρένο» 175 φύλακες διαβάσεων

Με υπάλληλους ιδιωτικής εταιρείας «σεκιούριτι» ετοιμάζεται να αντικαταστήσει ο ΟΣΕ 175 συμβασιούχους φύλακες σιδηροδρομικών διαβάσεων. Δέκα από αυτούς εργάζονται στην περιοχή της Λάρισας. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν τον ΟΣΕ και απαντούν με

ασφαλιστικά μέτρα.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Ένα βήμα πριν τη λήξη συνεργασίας είναι ο ΟΣΕ με τους 175 συμβασιούχους φύλακες σιδηροδρομικών διαβάσεων σ’ όλη τη χώρα, 10 εξ αυτών εργάζονται στην περιοχή της Λάρισας, επειδή ο Οργανισμός, με τις υπουργικές «ευλογίες», έχει αποφασίσει να αναθέσει το δύσκολο έργο τους σε ιδιωτική εταιρεία security.
Οι εν λόγω υπάλληλοι είχαν προσληφθεί μέσω του ΑΣΕΠ (με μοριοδότηση), τον Ιανουάριο του 2021 και η σύμβασή τους λήγει στο τέλος του τρέχοντος μηνός. Οι φύλακες θα ξαναβρεθούν στη λίστα των ανέργων, εκφράζοντας την απορία για το ότι ένα έργο που αφορά στην ασφάλεια πολιτών, εκτελείται μετά από ειδική εκπαίδευση, θα ανατεθεί σε απλούς σεκιουριτάδες, χωρίς την ανάλογη εκπαίδευση.
Πάντως, οι 10 συμβασιούχοι εργαζόμενοι του ΟΣΕ στη Λάρισα και οι υπόλοιποι 165 όλης της χώρας, δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Αντιθέτως, είναι ήδη αποφασισμένοι να ακολουθήσουν τη νομική οδό απαντώντας ακόμη και με ασφαλιστικά μέτρα κατά της απόλυσής τους με τη λήξη της σύμβασής τους, με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα τους έχουν συμπαραστάτες στο πλευρό τους το σύνολο των μόνιμων εργαζομένων του ΟΣΕ και άπαντες τους συνδικαλιστές εκπροσώπους.
Για τον λόγο αυτόν, μάλιστα, έχει ήδη αποφασιστεί η πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης εργαζομένων στον ΟΣΕ, για τις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2022, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επικείμενες απολύσεις των συμβασιούχων συναδέλφων τους».

Back to top button
Close
Close