Idees Sports

Ο Ολυμπιακός στο Europa League, ο ΠΑΟΚ στο Europa Conference League

10 Αυγούστου οι μάχες

Ο Ολυμπιακός θα είναι η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα προκριματικά του Europa League, με τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται στα προκριματικά του Europa Conference League, όπως προέκυψε από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet και την κατάκτησή του από την ΑΕΚ.

Οι “ερυθρόλευκοι” παίρνουν το εισιτήριο του Κυπελλούχου Ελλάδας για τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της UEFA (αφού η Ένωση θα αξιοποιήσει εκείνο των προκριματικών του Champions League), με τον “δικέφαλο” να περιορίζεται στο ευρωπαϊκό εισιτήριο που συνοδεύει την 4η θέση της Stoiximan Super League.

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρουν τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός θα αρχίσει την ευρωπαϊκή πορεία του είτε από τον 3ο προκριματικό γύρο είτε από τα playoffs του Europa League, κάτι που θα ξεκαθαρίσει όταν ολοκληρωθούν οι τρεις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA. Το βέβαιο είναι πως ως κάτοχος του εισιτηρίου του Κυπελλούχου Ελλάδας θα αρχίσει τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του τον Αύγουστο.

Αν αυτές αρχίσουν από τον 3ο προκριματικό γύρο, αυτό σημαίνει ότι θα αγωνιστεί πρώτα την Πέμπτη 10 Αυγούστου, με το δεύτερο παιχνίδι να διεξάγεται την Πέμπτη 17 Αυγούστου (κλήρωση στις 24 Ιουλίου). Αν προχωρήσει στα playoffs, τότε θα αγωνιστεί πρώτη φορά την Πέμπτη 24 Αυγούστου και θα διεκδικήσει θέση στους ομίλους του θεσμού την Πέμπτη 31 Αυγούστου (η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί στις 7 Αυγούστου).

Η κλήρωση της φάσης των ομίλων θα διεξαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου και οι αγώνες αρχίζουν την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου.

Made with Flourish

Οι ημερομηνίες που ενδιαφέρον τον ΠΑΟΚ

Οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στο Europa Conference League, ΠΑΟΚ και Άρης, θα αρχίσουν την παρουσία τους στη διοργάνωση από τον 2ο προκριματικό γύρο. Το πρώτο παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη 27 Ιουλίου και το δεύτερο για την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Σε περίπτωση πρόκρισης, ο 3ος προκριματικός γύρος αρχίζει στις 10 Αυγούστου και το δεύτερο παιχνίδι διεξάγεται μία εβδομάδα αργότερα. Τα playoffs είναι προγραμματισμένα για τις 24 και 31 Αυγούστου.

Made with Flourish

Back to top button
Close
Close