Fashion

Ο οικος Valentino λανσάρει την πρώτη οικολογική σειρά sneakers

Ο πολυτελής Ιταλικός οικος κάνει βήματα προς πιο βιώσιμα προϊόντα.

Ο Οίκος Valentino κάνει άνοιγμα στην βιώσιμη μόδα ξεκινώντας από μια σειρά sneakers, όπως αποκάλυψε την Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τα παπούτσια Open και Rockstud Untitled που έχουν ήδη αγαπηθεί από celebrities του εξωτερικού όπως οι Jennifer Lopez και Gwyneth Paltrow. Τώρα επανασχεδιάζουμε περιλαμβάνοντας ανακυκλώσιμα, βιολογικά υλικά.

Όπως δηλώνει και ο ίδιος ο οίκος δια του εκπροσώπου του; «Τα sneakers Open for a Change δίνουν μια εναλλακτική στα δερμάτινα παπούτσια όπως τα ξέραμε ως τώρα».

Η τιμή των Open for a Change  είναι 690 δολλάρια και είναι διαθέσιμα σε νούμερα για άνδρες και γυναίκες. Οι χρωματικές επιλογές επίσης ποικίλουν. Τα Rockstud από την άλλη κοστίζον 850 δολάρια ενώ και τα δυο είναι διαθέσιμη στα sites: Valentino.com και Nordstrom.com.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο διάσημος οίκος κάνει οικολογική στροφή. Πριν από μια περίπου δεκαετία, δεσμεύτηκε να αφαιρέσει όλα τα χημικά από την γραμμή παραγωγής ως το 2020. Επιπλέον, σταμάτησε να χρησιμοποιεί ζωική γούνα στα ρούχα του.

Στα ίδια βήματα κινούνται και άλλοι μεγάλοι οίκοι όπως οι Prada, Chanel και Gucci.

Back to top button
Close
Close