MUST ReadΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Νικολάκης ξαναχτυπά…!

*** Καλημέρα και καλή εβδομάδα. Βρισκόμαστε στην καρδιά της προεκλογικής περιόδου και οι υποψήφιοι βουλευτές βρίσκονται καθημερινά από χωριό σε χωριό και από γειτονιά σε γειτονιά προκειμένου να πείσουν τους πολίτες για ένα σταυρό. Πάντως το καλύτερο σύνθημα που είδα μέχρι σήμερα σε κάρτα υποψηφίου δεν προέρχεται από δικό μας ντόπιο υποψήφιο αλλά  από υποψήφιο άλλης περιοχής. Πρόκειται για τον πρώην υπουργό και υποψήφιο εκ νέου βουλευτή με τη ΝΔ Νικήτα Κακλαμάνη. Ο πολύπειρος πολιτικός σε κάρτα ανέγραφε, «βάλτε το σταυρό σας, σε εκείνους που μπορούν να σηκώσουν το δικό σας σταυρό». Ένα μήνυμα έξυπνο με πολύ νόημα…!

*** Και πάμε και στα δικά μας, καθώς οι συγκεντρώσεις των υποψηφίων συνεχίζονται. Καλές κριτικές απέσπασε η μεγάλη συγκέντρωση που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο Γιώργος Ηλιάδης στο ΑΚΡΟΝ. Η συμμετοχή του κόσμου μεγάλη και με συμμετοχή της νεολαίας, κάτι που δεν βλέπουμε εύκολα στην φετινή προεκλογική περίοδο. Πρώτο …τραπέζι πίστα και ο Αντιδήμαρχος του Παπαστεργίου, Γιώργος Καταβούτας ο οποίος άκουγε με ενδιαφέρον τον φίλο του Γιώργο Ηλιάδη. Σίγουρα ο Καταβούτας ούτε ομάδα άλλαξε (φορούσε πράσινο μπλουζάκι) ούτε κόμμα. Αλλά οι φιλίες υπερισχύουν των κομματικών γραμμών έτσι και ο Αντιδήμαρχος αν και άλλου κόμματος δεν θα μπορούσε να λείπει από την κεντρική ομιλία του Πασόκου φίλου του.

***Μπορεί τελικά να μην συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ωστόσο ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης είναι ένα στρατιώτης για την παράταξη της ΝΔ. Τον είδαμε άλλωστε και την Παρασκευή στην Καλαμπάκα να βγαίνει μπροστά στην λαϊκή αγορά της Καλαμπάκας και να μοιράζει φυλλάδια του κυβερνώντος κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Γιάννη Κουτσονάσιο και άλλα τοπικά στελέχη της «γαλάζιας» οργάνωσης.

***Στο πλευρό του Σκρέκα και η Ειρήνη Καρρά. Η υπάλληλος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και υποψήφια με τον Συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού στις προηγούμενες εκλογές στηρίζει τον Υπουργό όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που τα χαμόγελα περισσεύουν…

***Στηρίζει σκληρά Παπαχρήστο το Οικονομέικο στην Καλαμπάκα. Στο πλαίσιο της ομιλίας Ανδρουλάκη στην πόλη η σύζυγος του Γιώργου Οικονόμου, Βασίλκα δεν έχασε την ευκαιρία για μια φωτογραφία με τον υποψήφιο Δήμαρχο Μετεώρων Χρήστο Παπαχρήστο.  Δύσκολη μάχη και για τους δυο μια και ο Γιώργος Οικονόμου παλεύει προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να βγάλει μια έδρα μετά από χρόνια στα Τρίκαλα και από την άλλη ο Παπαχρήστος να κερδίσει δυο δυνατούς παίκτες τον νυν Δήμαρχο Θόδωρο Αλέκο και τον πολλά υποσχόμενο νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Λευτέρη Αβραμόπουλο. Πάντως οι πιθανότητες όπως μου λένε είναι με Οικονόμου…

***Δυναμικά κινείται όπως πληροφορούμαστε ο υποψήφιος Δήμαρχος Φαρκαδόνας Μιχάλης Μπαγιώτης. Έχει πυκνώσει τις επαφές του με ανθρώπους για τη στελέχωση του ψηφοδέλτιου ενώ όπως μου λένε μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου ετοιμάζει μεγάλη εκδήλωση με πολλές εκπλήξεις…

***Πέμπτη πρωί έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα Τρίκαλα όπου αναμένεται να κάνει και μια μίνι ομιλία στην Ασκληπιού κατά την επίσκεψη του στο εκλογικό περίπτερο της ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων. Μάλιστα όπως μου μεταφέρουν εκείνος που την πάτησε από το συγκεκριμένο πρόγραμμα του Πρωθυπουργό είναι ο Πρόεδρος του ΜΕΡΑ25 που επέλεξε να βάλει συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά μέσα την ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλά στην Ασκληπιού.

***Με μεγάλη σοβαρότητα και χωρίς ανούσιες πολιτικές συγκρούσεις συνεχίζει τη μάχη της για μια θέση στο κοινοβούλιο η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Μαρίνα Κοντοτόλη. Το πρωί στην πόλη επισκέπτεται γειτονιές, φορείς, υπηρεσίες, το Νοσοκομείο και το απόγευμα στα χωριά. Με το δικό της μετριοπαθή λόγο και με ένα πλατύ και ζεστό χαμόγελο στα χείλη η Μαρίνα αποτελεί μια από τις ευχάριστες πολιτικές παρουσίες σε αυτή τη σκληρή και δύσκολη εκλογική αναμέτρηση.

*** Την ίδια ώρα σήμερα στις  στις 6.00 ο ένας και στις 7.00 ο άλλος μιλούν σε δυο ξεχωριστές συγκεντρώσεις σε ξενοδοχεία των Αθηνών σε Μεταξουργείο και Συγγρού σε Τρικαλινούς που ζουν στην πρωτεύουσα ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας και ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Μικέλης Χατζηγάκης. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η ομιλία Χατζηγάκη γίνεται με ένα δυνατό …πουσάρισμα μιας και θα τον προλογίσει ο πιο λαοφιλής Υπουργός της Κυβέρνησης Νίκος Δένδιας.

*** Ο πιο δυνατός «σύμμαχος» σε ακόμη μια εκλογική αναμέτρηση για τον Ηλία  του Βλαχογιάννη είναι η οικογένεια του. Από τη μια ο γιός του Γιώργος  που έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο κάνοντας σημαντικά ραντεβού για την ενίσχυση της υποψηφιότητας του πατέρα του τόσο στην Αθήνα όσο και στα Τρίκαλα. Αλλά και η σύζυγός του Σούλα την οποία είδαμε χθες στο εκλογικό περίπτερο της ΝΔ στην Ασκληπιού να έχει τετ τετ με τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ της ΝΔ Γιάννης Κουτσονάσιο.  Δεν θεωρείται άδικα ότι η μεγάλη έκπληξη αυτών των εκλογών η υποψηφιότητα Βλαχογιάννη. Αναμένουμε αυτό να το δείξει και η κάλπη βέβαια…

*** Με το «Συμβόλαιο Αλλαγής » του ΣΥΡΙΖΑ ανα χείρας σαρώνει το νομό από άκρη σε άκρη ο υποψήφιος βουλευτής Χρήστος Σιμορέλης.  Ενώ ο φαρμακοποιός πέρα από τις περιοδείες δεν χάνει την ευκαιρία για τηλεοπτικές εμφανίσεις σε κανάλια πανελλήνιας εμβέλειας. Ο Σιμορέλης τα δίνει όλα τόσο για την επιστροφή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία όσο και για δική του επιστροφή στα κοινοβουλευτικά έδρανα.

Γ. Μ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

πο

Back to top button
Close
Close