ΚΑΘΕ ΔΕΥΤΕΡΑ

Ο Νικολάκης…ξανά χτυπά! Όσα είδε και άκουσε στα τρικαλινά πηγαδάκια

 

*** Σας ανέφερα την προηγούμενη εβδομάδα τη δυσκολία που έχουμε λόγω των έργων που γίνονται στην Κεντρική μας Πλατεία και την απομάκρυνση του Νικολάκη. Φαίνεται, όμως, πως δεν είναι μόνο η πλατεία των Τρικάλων που αντιμετωπίζει προβλήματα αλλά και εκείνη της Κεντρικής Πλατείας της Πύλης. Θυμάστε που ο Υπουργός Σκρέκας μαζί με το Δήμαρχο Μαράβα τον Οκτώβριο φωτογραφιζόταν στο πλαίσιο της θεμελίωσης της πλατείας; Όπως μου λένε από την Πύλη από τότε δεν έχουμε κάποια εξέλιξη στο έργο και δύσκολο πριν το καλοκαίρι να έχει τελειώσει το έργο. Ο Υπουργός έκανε το καθήκον του βέβαια  εξασφάλισε το κονδύλι μέσα από χρήματα του Υπουργείου του, ο Δήμαρχος πρέπει να τρέξει τώρα το έργο μιας και έχει και εκλογές μπροστά του… Όπως φαίνεται η κατασκευή πλατείας στο νομό μας είναι σαν το γεφύρι της Άρτας…

***Και μιας και είμαστε στην Πύλη, χθες το πρωί μεγάλη επισημότητα παρουσίασαν την κοινή τους κάθοδο στις εκλογές Χήρας και Τσιούτσιας. Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Αναγνωστόπουλος. Η παρουσία του γνωστού γιατρού σε κεντρικό ρόλο ενεργοποίησε σενάρια που τον θέλουν να είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του Κώστα Αγοραστού στην Περιφέρεια. Από εκεί και πέρα στην εκδήλωση έδωσαν το παρόν πολλά «γαλάζια» στελέχη, ο Υπουργός Κώστας Σκρέκας, ο βουλευτησ Σάκης Λιούτας ,η βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, ο πρώην Βουλευτής και νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης καθώς και ο Μικέλης Χατζηγάκης. Σε τέτοιες εκδηλώσεις, όμως, οι απουσίες αρκούν για να αναπτύξουν τα δικά τους σενάρια. Από εκεί και πέρα είδαμε και στελέχη από το χώρου του ΠΑΣΟΚ όπως ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Ηλιάδης, η πρώην βουλευτής Σούλα Μερετίντη και πολλοί άλλοι. Μάλιστα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ήταν με το ρολόι στο χέρι, καθώς, αμέσως μετά έκοβε πίτα η Νομαρχιακή του κόμματος στα Τρίκαλα. Οπότε όλοι μαζί έφυγαν σφεράτοι για την επόμενη εκδήλωση…

***Ο Κυριάκος Μητσότακης μπορεί να μην έχει ανακοινώσει ακόμη την ημερομηνία των εκλογών ωστόσο ο κομματικός μηχανισμός της ΝΔ έχει ενεργοποιηθεί στο μέγιστο βαθμό. Πηγές από Αθήνα μου μεταφέρουν ότι ένας Τρικαλινός που έχει ενεργό ρόλο ενόψει και της εκλογικής εκστρατείας του κυβερνώντος κόμματος είναι ο Βαγγέλης Καραμίντζιος. Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης που βρίσκεται στον στενό κύκλο του Γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη, όπως μαθαίνουμε, έχει πυκνώσει σε μεγάλο βαθμό την παρουσία του στα Κεντρικά Γραφεία της ΝΔ. Άλλωστε μαζί με τον Παύλο Μαρινάκη τα προηγούμενα χρόνια έχουν δώσει πολλές μάχες τόσο στη νεολαία όσα στο κόμμα, οπότε δύσκολο να λείψει από τη μητέρα των μαχών.

***Βλέπουμε καθημερινά τα social media να κατακλύζονται από φωτογραφίες υποψηφίων βουλευτών και όχι μόνο να παρευρίσκονται σε χορούς και κοπές πιτών. Ωστόσο υπάρχουν και εξαιρέσεις. Για παράδειγμα ο Ψυχίατρος Γιώργος Οικονόμου έχει επιλέξει να ακολουθήσει έναν άλλο δρόμο επαφής και επικοινωνίας με τους πολίτες. Όπως λένε άνθρωποι του περιβάλλοντος του, ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έχει επιλέξει την άμεση με τον κόσμο μέσω περιοδειών σε όλα τα χωριά του νομού που έχει ξεκινήσει πολλούς μήνες πριν, καθώς και επισκέψεις σε λαϊκές αγοράς. Μια στρατηγική που αποτυπώνει πιο έγκυρα τον παλμό της κοινωνίας.

***Το ΠΑΣΟΚ στις κεντρικές δημοσκοπήσεις δείχνει να έχει χάσει τους τελευταίους μήνες τη δυναμική που είχε αμέσως μετά την εκλογή του Ανδρουλάκη στην ηγεσία. Πάντως η δυναμική αυτή, όπως μου μεταφέρεται, δεν δείχνει να χάνεται στην περιοχή μας. Άνθρωπος που βρίσκεται δίπλα στον υποψήφιο βουλευτή του Κινήματος Γιώργο Οικονόμου μου μετέφερε ότι οι περιοδείες του στα χωριά δείχνουν μεγάλη δυναμική. Μάλιστα μεταφέρεται ότι στις εκδηλώσεις αυτές ο κόσμος που συμμετέχει είναι υπερδιπλάσιος άλλων χρόνων. Είναι και αυτό μια σοβαρή σφυγμομέτρηση της στιγμής.

*** Με πυρετώδεις ρυθμούς ετοιμάζεται ο Μικέλης Χατζηγάκης για την πολιτική του εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Τουρισμού Βασίλη Κικίλια. Όπως, μαθαίνω, ο Υπουργός θα συνοδεύεται από τη σύζυγο του Τζένη Μπαλατσινού, ενώ το ζεύγος θα φιλοξενηθεί στο Αρχοντικό Χατζηγάκη στο Περτούλι. Την φιλοξενία, όπως μου λένε έχει επωμιστεί η σύζυγος του Μικέλη, Αγγελική, η οποία διατηρεί και στενές σχέσεις με την κα Μπαλατσινού, ενώ στο πρόγραμμα του υπουργικού ζεύγους έχει συμπεριληφθεί με μίνι εξόρμηση στα όμορφα ορεινά χωριά της περιοχής μας.

*** Και μιας και είμαστε στο Περτούλι, να σας ενημερώσω ότι το Σάββατο εκεί βρέθηκε και η γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων Σία Κοσιώνη μαζί με το σύζυγο της Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και το μικρό τους γιό.  Η κα Κοσιώνη απόλαυσε τα παιχνίδια στο χιόνι, ενώ δέχτηκε να φωτογραφηθεί με Τρικαλινούς που της το ζήτησαν.

*** Πέμπτη απόγευμα, και στον Άγιο Χαράλαμπο στο Ριζαριό είχε μεγάλο συνωστισμό. Ανάμεσα στο εκκλησιαζόμενο πλήθος και ο Αντιπεριφεριάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης πλαισιωμένος εκ δεξιών του Ντίνου Μπάρδα και εξ αριστερών του Αντιδημάρχου Γιώργου, Σούλα Μερετίντη. Ωστόσο, η στιγμή που θα μείνει χαραγμένη είναι όταν ο παπάς του χωριού μπερδεύτηκε και προσφώνησε τον Αντιπεριφερειάρχη Χρήστο Γακόπουλο ως Χρήστο Γιαγιάκο. Συμβαίνουν και αυτά…!

*** Με φούλ ρυθμούς η Μαρίνα Κοντοτόλη έχει μπει στον εκλογικό στίβο διεκδικώντας την είσοδό της στη Βουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η παρουσία της είναι έντονη καθώς δεν λείπει από εκδηλώσεις και κοπές πίτας ενώ σε πολλά στιγμιότυπα την έχουμε δει να σύρει και το χορό με μεγάλη επιτυχία όπως μου λένε… Πάντως πέρα από τις εκδηλώσεις φροντίζει να διατηρεί σταθερές επαφές με τα Κεντρικά του κόμματος, καθώς πριν λίγες ημέρες είχε επαφή και με τη νέα Εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου. Η επαφή ήταν ουσιαστική καθώς δεν έχασε την ευκαιρία να λάβει και κάποιες επικοινωνιακού τύπου συμβουλές   που αναμένεται να υιοθετήσει στη δική της προεκλογική καμπάνια.

*** Πάντως και ο Χρήστος Σιμορέλης ετοιμάζεται για τις εκλογές και ετοιμάζει μεσοβδόμαδα τραπέζι για τους ανθρώπους της ενημέρωσης στην περιοχή μας. Ο έμπειρος πολιτικός σίγουρα θα έχει πολλά να πει και να σχολιάσει μεταξύ τυριού και αχλαδίου, οπότε αναμένουμε με ανυπονησία τη συνάντηση…στο δείπνο ”To know us better” !

***  Μεγάλη κινητικότητα στα γραφεία της ΝΔ στα Τρίκαλα με συνεχείς παρουσίες κυβερνητικών στελεχών. Ο νέος Πρόεδρος Γιάννης Κουτσονάσιος δείχνει μεγάλη ενέργεια καθώς ενόψει τον εκλογών φροντίζει να θερμάνει τις μηχανές του τοπικού κομματικού μηχανισμού. Μετά την ευρωβουλευτή Άννα Ασημακοπούλού, χθες το απόγευμα στα γραφεία της ΝΔ βρέθηκε και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος. Το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τοπικά στελέχη και να λάβει τον παλμό της κοινωνίας…

***Για χαλαρότητα μιλούσαμε την προηγούμενη εβδομάδα όσο αφορά τα αυτοδιοικητικά δρώμενα στα Τρίκαλα καθώς ακόμη δεν έχει φανεί στον ορίζοντα κάποιος που θα κοντράρει το Δήμαρχο Δημήτρη Παπαστεργίου. Ωστόσο μεσοβδόμαδα κάτι κινήθηκε… Ένα τραπέζι με συνδαιτημόνες τους Περικλή Πελεκάνο,  Δημήτρη Ζαϊράκη,  Στέφανο Βαβύλη, Θανάση Βαβύλη,  Στέφανο Κουτή, Ζήση Γκουγκουστάμο, Αχιλλέα Ζήρα, Κώστα Κρεμμύδα, Αντώνη Μεταξιώτη και Γιάννης Τριγώνη αρκούσε για να ενεργοποιήσει σενάρια.. Ένα από αυτά θέλει τον Αντώνη Μεταξιώτη να ηγείται της προσπάθειας προκειμένου να ανακοπεί η κυριαρχία Παπαστεργίου. Ο χρόνος θα δείξει…

Γ.Μ

 

Back to top button
Close
Close