Τρίκαλα

Ο Μέγας εσπερινός στο Γαρδίκι (φωτο trikalaidees)

Χίλιες εκκλησίες στο όνομά Tης. Ολόκληρη η Ελλάδα από τη μία ως την άλλη άκρη, στα κακοτράχαλα βουνά της, στους κάμπους και στα νησιά της θα γιορτάσει το «Μικρό Πάσχα» του καλοκαιριού. Έτσι ονομάζει ο λαός μας τον Δεκαπενταύγουστο τιμώντας τη Μάνα του Θεανθρώπου και τη δική του Μάνα, την Παναγιά.

Το πανάγιο όνομά Της έρχεται πολλές φορές την ημέρα αυθόρμητα στα χείλη μας, σε δύσκολες στιγμές της ζωής μας, αλλά και στις ευχάριστες και χαρούμενες μέρες. Tο «Παναγία μου, βόηθα» και το «Παναγία μου, σε ευχαριστώ», είναι από τις πιο συχνές εκφράσεις του καθημερινού ανθρώπου…  Στην Παναγία εναποθέτουμε την κάθε ελπίδα μας, τα βάσανα, τις χαρές μας και τους καημούς μας… Είναι η γλυκιά Θεομάνα, η μεσίτρια που μεταφέρει τα αιτήματά μας στο Χριστό μας και παιδί Της..Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων της κορυφαίας εορτής του Θεομητορικού κύκλου στα ορεινά της Ιεράς μας Μητροπόλεως είναι ο περίλαμπρος Ιερός Ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Γαρδίκι, όπου πλήθος πιστών και ευλαβών προσκυνητών όλων των ηλικιών συνέρευσαν ευλαβικά για να ανάψουν ένα κερί ή να εκπληρώσουν ένα τάμα, να ασπασθούν την Εικόνα της Παναγίας μας, καθώς και τον καταστόλιστο Επιτάφιο Αυτής, υποκλινόμενοι με πίστη, ευλάβεια και σεβασμό στην Χάρη Της, ακούγοντας και συμψάλοντας με υποδειγματική τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη τους υπέροχους ύμνους της εορτής.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Back to top button
Close
Close