Lifestyle news

Ο «θηλυκός Ωνάσης και τα βιβλία που έχουν γραφτεί για αυτήν σε μια γλώσσα που ελάχιστοι μπορούν να διαβάσουν

Η περιουσία της ανέρχεται στα 7,8 δις δολάρια και όμως ελάχιστοι γνωρίζουν το όνομά της. Η Βίκυ Σάφρα είναι η πλουσιότερη Ελληνίδα, στον κόσμο, ζει στην Ελβετία και η περιουσία που πέρασε στη κατοχή της μετά το θάνατο του συζύγου της είναι αμύθητη.

Ο σύζυγος της, Τζόζεφ Σάφρα, λιβανέζικης καταγωγής, όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη Βραζιλία, είχε επιχειρήσεις με αντικείμενο, τη διαχείρηση μεγάλων κεφαλαίων από επενδυτές,, το private banking, τη κτηνοτροφία, τις τηλεπικοινωνίες, και τη παραγωγή χαρτιού.

Μαζί με τα αδέλφια του κατάφεραν να εξελιχθούν σε κολοσσό στη Βραζιλία και να επεκταθούν σε όλη τη Λατινική Αμερική. Γνωρίστηκαν με την Βίκυ Σάφρα όταν αυτή ήταν 17 ετών και όλοι λένε πως ήταν ένας μεγάλος έρωτας που εξλίχθηκε σε γάμο.

Απέκτησαν 4 παιδιά, απέφευγαν τις κοσμικές εκδηλώσεις, ενώ είχαν τεράστιο φιλανθρωπικό έργο. Μεγάλη ήταν η αγάπη τους για τις τέχνες και την Ιστορία με τους ίδιους να προσφέρουν τεράστια ποσά για τη διατήρηση πολύτιμων βιβλίων.

Στη κατοχή τους το ζεύγος είχε τη χειρόγραφη απόδειξη της θεωρίας της σχετικότητας από τον Αινστάιν, τη δώρισαν στο Ισραήλ, ενώ η φρουρά τους ήταν όλοι εκπαιδευμένα μέλη της Μοσάντ, της μυστικής υπηρεσίας του Ισραήλ.

Άλλος ένας αστικός μύθος που υπάρχει γύρω από την οικογένεια, είναι ότι όλη ιστορία της οικογένειας είναι γραμμένη σε μια γλώσσα που έχει εξαφανιστεί, μια σπάνια αραβική διάλεκτο, όπου ελάχιστοι μπορούν να την διαβάσουν.

Back to top button
Close
Close