MUST Read

Ο Δ. Κουτσιαμπασάκος Αν. Καθηγητής Σκηνοθεσίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.

Ένα σημαντικός σκηνοθέτης, δημιουργός, κινηματογραφιστής και δάσκαλος της υποκριτικής ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος εκλέχτηκε αν. καθηγητής της Σκηνοθεσίας στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ.
Ένας δημιουργός που με μεγάλες δυσκολίες ξεκίνησε από τον ορεινή Πίνδο έχοντας ρίζες, βιώματα και μνήμες και έγινε πολυπολιτισμικός και οικουμενικός. Οι δυσκολίες της ζωής του καθόρισαν το ήθος του και την τέχνη του. Επίκεντρο του κινηματογραφικού του πλάνου η ανθρώπινη ύπαρξη, ως οντότητα και πρόσωπο και όχι μόνο ως εικαστική μορφή. Άλλωστε η ευγένεια και η σεμνότητα του κινηματογραφικού φακού του Δημήτρη είναι το μεγαλείο των ταινιών  του. Προέχει το περιεχόμενο και ακολουθεί η φόρμα. Προέχουν οι άνθρωποί και ακολουθεί η τεχνική και τα τεχνικά μέσα. Έχω την αίσθηση ότι η διάσταση αυτή θα είναι μεγαλύτερη συνεισφορά του Κουτσιαμασάκου στην εκπαίδευση και έμπνευση των σπουδαστών του και μελλοντικών κινηματογραφιστών στο Τμήμα Κινηματογράφου.

Το 2018 εκλέχτηκε αναπληρωτής καθηγητής στη Σχολή Καλών Τεχνών, στο Τμήμα Κινηματογράφου του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο “Σκηνοθεσία”. Είναι βέβαιο ότι οι φοιτητές του θα έχουν ένα ουσιαστικό αλλά ταυτόχρονα και διακριτικό καθοδηγητή και εμπνευστή στα πρώτα τους βήματα.
Η εμπειρία, η ωριμότητα, η καλλιτεχνική ευαισθησία και κυρίως η ανθρωπινή ματιά του στην προσέγγιση του κινηματογραφικού του φακού, μας υπόσχονται κινηματογραφικές δημιουργίες που προσμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Σίγουρα οι γονείς του και ο Πέτρος θα χαμογελούν από χαρά και περηφάνια για την πορεία του στην τέχνη και την προσφορά του στην κοινωνία, ενώ η οικογένειά του και οι φίλοι του θα του δίνουμε και θα του δείχνουμε την αγάπη μας.

Back to top button
Close
Close