Ο Γιάννης Ψαρρής στο Μετέωρα 90,3 FM για την Κρανιά και τη «Γιορτή Κράνου»

Συνέντευξη στο Μετέωρα 90,3 FM παραχώρησε ο αρθρογράφος και συντοπίτης μας Γιάννης Ψαρρής, μιλώντας με αγάπη για την Κρανιά και την παράδοση του τόπου. Μεταξύ άλλων, πρότεινε να φυτευτούν δέντρα-κρανιές στην πλατεία του χωριού, ώστε να τιμάται και συμβολικά το όνομα της Κρανιάς.
Αφορμή στάθηκε η φετινή «Γιορτή Κράνου», που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου. Η εκδήλωση ξεκίνησε με πεζοπορία για τη συλλογή κράνων και άγριων φρούτων, ενώ αργότερα μέλη του Συλλόγου και ο σεφ Αλέξης Παναγιωτόπουλος πρόσφεραν σε όλους εδέσματα και ροφήματα με βάση το κράνο.
Ο κόσμος γεύτηκε τσάι του βουνού, ποτό κράνου, συνταγές με τοπικά προϊόντα και, στο τέλος, χοιρινό βραστό με κράνα. Στην εκδήλωση μίλησαν η πρόεδρος του Συλλόγου Φανή Σμιξιώτη, ο διευθυντής του ΚΕΝΑΚΑΠ Βάιος Κουτής και εκπρόσωπος της «Καλλιστώ», με έμφαση στην προστασία της καφέ αρκούδας.
Η φετινή γιορτή θεωρήθηκε από τις καλύτερες που έχουν διοργανωθεί, με τη συμμετοχή του ΚΕΝΑΚΑΠ, της «Καλλιστώ» και του ΣΟΧΤ. Επόμενη συνάντηση στην Κρανιά θα είναι στις 26 Οκτωβρίου, για τα «Αγιο-Δημητράδικα».