Οριστικό το κλείσιμο του εργοστασίου “Κάμπος Χίου” – Μεταφορά παραγωγής σε Λάρισα και Τρίκαλα

Λίγους μήνες μετά την εξαγορά της επιχείρησης “Κάμπος Χίου” από τον όμιλο “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, ανακοινώθηκε το οριστικό κλείσιμο των παραγωγικών εγκαταστάσεων στη Χίο.
Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του νέου ιδιοκτήτη για συγκέντρωση και αναδιοργάνωση της παραγωγής, με μεταφορά όλων των λειτουργιών στα εργοστάσια του ομίλου σε Λάρισα και Τρίκαλα. Παράλληλα, μεταφέρθηκε και ο σύγχρονος εξοπλισμός της μονάδας της Χίου, ενώ οι διοικητικές υπηρεσίες – όπως το λογιστήριο – αναμένεται να σταματήσουν μετά τις 15 Μαΐου.
Το εργοστάσιο, που επί δεκαετίες στήριξε την τοπική οικονομία επεξεργαζόμενο χυμούς εσπεριδοειδών, πλέον δεν λειτουργεί. Οι εργαζόμενοι στη Χίο έχουν αποδεσμευθεί, καθώς δεν υπήρξε πρόβλεψη για μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα. Ωστόσο, η φετινή συγκομιδή πραγματοποιήθηκε κανονικά με τη συνεργασία των τοπικών παραγωγών. Η επωνυμία “Κάμπος Χίου” θα διατηρηθεί, με τις πρώτες ύλες να μεταφέρονται μια φορά τον χρόνο από το νησί και να συμπληρώνονται, όταν χρειάζεται, με χυμούς από άλλες ελληνικές περιοχές.