Πολιτισμός

Ομελέτα με γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ από τον Γιάννη Λουκάκο

Φτιάξε την πιο ανατρεπτική, γρήγορη και απολαυστική ομελέτα με στραγγιστό γιαούρτι ΟΛΥΜΠΟΣ, παρέα με τον Chef Γιάννης Λουκάκος!
Διαχρονική νοστιμιά όπως δεν την έχουμε ξαναγευτεί!

υλικά

Για τη χωριάτικη ομελέτα με γιαούρτι

Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα χειρός.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το μπέικον, τις πατάτες και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα καστανό χρώμα για 4 με 5 λεπτά περίπου.

Προσθέτουμε το λευκό μέρος από το πράσινο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 2 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί. Αλατίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε σχεδόν τη μισή ποσότητα από τα αυγά, σκεπάζουμε με ένα καπάκι και μαγειρεύουμε μέχρι να σφίξει η πρώτη στρώση για 3 με 5 λεπτά περίπου. Μοιράζουμε σε όλο το τηγάνι τη φέτα, τα 80 γρ. από την ντομάτα, τα υπόλοιπα αυγά, σκεπάζουμε ξανά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 6 με 8 λεπτά, μέχρι να σφίξουν τα αυγά. Ανά διαστήματα κουνάμε το τηγάνι για να βεβαιωθούμε ότι η ομελέτα δεν έχει κολλήσει.
Βγάζουμε το καπάκι και σερβίρουμε την ομελέτα σε ένα πιάτο.

Γαρνίρουμε με το ντιπ γιαούρτι, την υπόλοιπη ντομάτα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι, το δυόσμο, το πιπέρι και τον άνηθο.

Για το ντιπ γιαούρτι με άνηθο και δυόσμο
Σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Προσαρμόζουμε το αλάτι σύμφωνα με τα γούστα μας.

Tip:
*Μπορούμε να προσθέσουμε λάιμ ή λεμόνι ξύσμα και χυμό στο ντιπ γιαούρτι για να αρωματίσουμε και να ενισχύσουμε την οξύτητα.
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι μυρωδικά επιθυμούμε σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.

Θα βρείτε τη μοναδική αυτή συνταγή εδώ: bit.ly/omeleta-giaourtiΜπορεί να είναι εικόνα φαγητό και κείμενο που λέει "στραγγιστό ΟΛΥΜΠΟΣ A γιαούρτιι 2%"

Back to top button
Close
Close