MUST Read

Οι τρικαλινοί ‘nomads’σε νέες περιπέτειες στο Μαρόκο!

Μια παρέα τρικαλινών απολαμβάνει ανοιξιάτικες διακοπές στο μακρινό και εξωτικό Μαρόκο.Για εκείνους που θέλουν να διεισδύσουν στους στενούς δρόμους γύρω από την πλατεία ή στην έρημο και τα βουνά έξω από την πόλη, το Μαρακές τους ανταμείβει με απίστευτα αρώματα και πολυτελή ευχαρίστηση.

Με στυλ nomads περιηγήθηκαν και απόλαυσαν τις μυρωδιές της Κόκκινης Πόλης και το ανατολίτικο χρώμα του Μαρακές. Στην συντροφιά τους …ο φακός της τρικαλινής φωτογράφου Λένας Μαγκούτα και η ματιά του δρομέα Δημήτρη Μουχάκη…απογείωσαν την περιπέτεια για τους φίλους που μια φορά το χρόνο επιλέγουν έναν προορισμό για τις περιηγήσεις τους.Ενώ, τις διατροφικές επιλογές τους επιμελήθηκε ο Κωστής Πρεκατές μιας και γνώστης της κουζίνας δεν άφησε κανέναν παραπονεμένο…

Η μαροκινή κουζίνα αποτελεί μέρος της κουλτούρας και της ιστορίας του τόπου, ένα προκλητικό fusion γεύσεων, αρωμάτων και χρωμάτων, για πολλούς μια από τις καλύτερες του πλανήτη. Και δεν νοείται να ταξιδέψεις στο Μαρόκο και να μην ενδώσεις στα διάσημα ταζίν (tagines) – ταζίν είναι τα παραδοσιακά πήλινα σκεύη με το κωνικό καπάκι και από αυτό παίρνουν το όνομά τους δεκάδες τοπικά πιάτα. Όσο πιο χρησιμοποιημένο το ταζίν τόσο πιο γευστικό το φαγητό.

 

Back to top button
Close
Close