FaceLookUncategorized

Οι Τρικαλινές ευχές για την Ημέρα της Γυναίκας. Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας…

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας δεν είναι το ζητούμενο της σύγχρονης κοινωνίας, αποτελεί το διαχρονικό δεδομένο της αντίληψης μας για το «ωραίο» και τον συμβολισμό της έννοιας του «κάλλους» στο πέρασμα των αιώνων.

Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας ξεκινάει τη στιγμή που σταματάει να ξοδεύει τον χρόνο της για  να ικανοποιεί τους άλλους και αρχίζει να αγαπάει ολοκληρωτικά τον εαυτό της και να αφιερώνει  χρόνο σ’ αυτόν.  Η αληθινή ομορφιά μας γυναίκας αντανακλάται στην απλότητα του χαρακτήρα της και στην λεπτότητα των τρόπων της. Η αληθινή ομορφιά μιας γυναίκας υμνεί το μεγαλείο της γλυκύτητας του Πνεύματος, αναβλύζει από την αλήθεια της ψυχής της και πηγάζει από τη  σοφία της γνώσης του εαυτού της.

Ζητήσαμε από γυναίκες εργαζόμενες, μητέρες, νοικοκυρές, με κάθε ιδιότητα να μας δώσουν το δικό τους μήνυμα για την Ημέρα της Γυναίκας :

«Εύχομαι σε όλες τις γυναίκες του κόσμου να ανθίζουν σε κάθε πτυχή της ζωής τους, να ανακαλύπτουν τη δύναμη και την ομορφιά που κρύβουν μέσα τους και να επιτυγχάνουν όλους τους στόχους που ονειρεύονται. Ας είναι η κάθε μέρα της γυναίκας μια ευκαιρία για αυτογνωσία και αγάπη. Χαρούμενη γιορτή της γυναίκας!

Eλενα Πλεξίδα, αντιπρόεδρος της LA FARM

Χρόνια πολλά στις γυναίκες που αγωνίζονται, παλεύουν και διεκδικούν καθημερινά το καλύτερο στη ζωή!!! Χρόνια πολλά στις γυναίκες που ανάμεσα σ’ενα δάκρυ βρίσκουν τη δύναμη να χαμογελάσουν και να δώσουν τις δικές τους μάχες…. Χρόνια μας πολλά! .

Κατερίνα Τσίνα, Sales Manager – Οινοποιείο Τσίνα 


Η ημέρα της γυναίκας δεν είναι μόνο μια ημέρα .
Είναι κάθε ημέρα στη ζωή μας .Ειδικά τώρα που οι προκλήσεις είναι μεγάλες και πολλές .
Κάθε ημέρα, μια μάχη , κάθε μια μόνη της και όλες μαζί κερδίζουμε.
Για φέτος , η ευχή μου είναι και του χρόνου να είμαστε όλες παρούσες, να μη
λείψει καμία .Χρόνια Πολλά Γυναίκες .

Κατερίνα Απόδιακου, Πνευμονολόγος – Φυματιολόγος


Οι πολλαπλοί ρόλοι που ανέλαβε η γυναίκα του σήμερα, ναι μεν την καταξιώνουν σε επαγγελματικό και ακαδημαϊκό επίπεδο, αλλά παράλληλα την εξουθενώνουν, καθώς δεν ξεχνά και τον ρόλο της μητέρας-συζύγου, έναν πραγματικά πολύ δύσκολο ρόλο, που πολλές φορές στη γυναίκα της δράσης, λειτουργεί ενοχικά. Ευχή μου, πέρα από την υγεία….είναι να ατενίζει με αισιοδοξία πάντα το μέλλον, το δικό της, της οικογένειας της και της κοινωνίας στην οποία ζει και προσφέρει. Γιατί, πραγματικά, η γυναίκα δίνει ζωή και είναι αυτή που η φύση την προίκισε με αστείρευτες δυνάμεις και ευρηματικό μυαλό! Της αξίζει η θέση του σεβασμού και της αναγνώρισης! Ποτέ πια καμία γυναίκα κακοποιημένη ή σκοτωμένη!
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Τρικάλων, Μαρία Αθανασίου Γιαγιάκου 

Λίλα Καμπαγιάννη, Ζαχαπλαστείο Καραλής

Η χειραφέτηση της γυναίκας, η δυναμική και ισότιμη είσοδός της στην αγορά εργασίας, στους φορείς άσκησης εξουσίας και εν γένει στο κοινωνικό γίγνεσθαι συνιστούν αναμφίβολα σημάδια εξέλιξης και προόδου. Πλέον έχει φτάσει η στιγμή που οφείλουμε να προχωρήσουμε με αποφασιστικότερα και ουσιαστικότερα βήματα σε διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα άρουν τις εναπομείνασες διακρίσεις βάσει του φύλου και θα ενισχύσουν περαιτέρω τη θέση της γυναίκας. Όπως πολύ σωστά είπε και η Simone de Beauvoir “Δεν γεννιέσαι γυναίκα. Γίνεσαι γυναίκα” Χρόνια μας πολλά!
Χρύσα Ξάνθη, Δημοσιογράφος / Founder Gnoristetinellada.gr

Η γυναίκα, η μητέρα, η εργαζόμενη βλέπουμε πως ακόμη πρέπει να παλέψει για να αποδείξει την αξία της ,πώς χρειάζονται ακόμη πολλές θυσίες κ αγώνες για το φύλο μας. Είμαστε διατεθειμένες να το κάνουμε. Χρόνια Πολλά σε όλες.
Θάνεια Βαρνακιώτη, Front Office Manager στο Divani Meteora Hotel και Εκπαιδεύτρια Τουριστικών Σπουδών

Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας σήμερα και είναι μια ημέρα που δεν είναι ημέρα γιορτής. Είναι ημέρα που υπενθυμίζει τους αγώνες για τα δικαιώματα των γυναικών. Δικαιώματα που τίθενται υπό αμφισβήτηση, με τις γυναικοκτονίες, την πιο ακραία μορφή έμφυλης βίας να έρχονται να υπενθυμίσουν ότι ο αγώνας για την ισότητα είναι διαρκής και αδιάκοπος.
Aννα Μπέλτσιου, Ιδιωτική Υπάλληλος – Founder Act4V – EΝ ΔΡΑΣΗ

Να αγκαλιάζουμε τις ατέλειες μας, να προσέχουμε την φυσική και ψυχική μας κατάσταση, να φοράμε το χαμόγελο μας! Είμαστε γυναίκες, είμαστε μοναδικές. Χρόνια μας πολλά!
Μαρίζα Παπαστάθη, Γυμνάστρια- Iδιοκτήτρια Γυμναστηρίου Move it Trikala

Να βλέπουμε τα σημάδια…να μην τα αγνοούμε… να μην τα δικαιολογούμε… από την πρώτη στιγμή…Εύχομαι να έχουμε έναν κόσμο με γυναίκες πιο δυνατές, που να τολμούν να πούνε «Όχι, δεν είναι αγάπη αυτό!» Γιατί την αγάπη τη νιώθεις! Η ζωή μας είναι μία, δική μας και μπορούμε να την αλλάξουμε!

Πέρση Κυριακούλη, Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας 


Γυναίκα Σύμβολο Ομορφιάς, σύμβολο ζωής. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες! Πάντα Όμορφες και Λαμπερές να διεκδικούν τα δικαιώματα τους.

Φανή Γκατζιού, Αισθητικός -Πρόεδρος Μορφωτικού Συλλόγου Δενδροχωρίου 

Μαρία Γιαγιάκου, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μεγάλων Καλυβίων

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες!  Με την πάροδο του χρόνου κατάφερε να διεκδικήσει τα δικαιώματά της επάξια στην σύγχρονη κοινωνία. Έχει αποδείξει τις ικανότητές της, είτε ως ηγέτης είτε ως επιστήμονας, σε όλους σχεδόν τους κλάδους των επαγγελμάτων. Είναι αυτό το πλάσμα μπορεί να συνδυάσει επαγγελματική και οικογενειακή ζωή άψογα. Γυναίκα, εκείνη που μπορεί να είναι δυναμική και γλυκιά όταν χρειάζεται! Γυναίκα, εκείνη που μπορεί με ένα χαμόγελο να σου χαρίσει αισιοδοξία, ηρεμία & σιγουριά.
Βασιλική Τσιανάκα, Blogger, Freelancer, MusicComposer
Η ζωή είναι…γυναίκα…η μάνα, η σύζυγος, η αδελφή, η κολλητή…όλοι οι ρόλοι σε μια έννοια…γυναίκα!
Χρόνια μας πολλά!
Ματίνα Ναχμία, owner Instict Shoes 

Back to top button
Close
Close