Design

Οι τελευταίες πινελιές στη διακόσμηση για να υποδεχθείτε τους αγαπημένους σας

Τα last minute touches που θα χαρίσουν ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα στην κατοικία σας

Μπορεί να έχουν περάσει εβδομάδες από τότε που στολίσαμε τα σπίτια μας για τα Χριστούγεννα, αλλά είναι λογικό μέσα σε αυτό το διάστημα κάτι από το συνολικό decor να άλλαξε σε σχέση με τις πρώτες ημέρες. Ειδικά εσείς που έχετε μικρά παιδιά ή κατοικίδια, θα γνωρίζετε πολύ καλά πόσο δύσκολο -έως και ακατόρθωτο- είναι να διατηρηθεί αψεγάδιαστη η εορταστική διακόσμηση από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου. Κι επειδή φτάσαμε στα Χριστούγεννα, σίγουρα θα επιθυμείτε να βρίσκονται όλοι οι χώροι σας στην εντέλεια, ειδικά εάν περιμένετε τους πολύ κοντινούς ανθρώπους για να περάσετε παρέα αυτές τις ημέρες αγάπης.

Ξεκινήστε με το δέντρο

image-1.jpg

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, το πρωταγωνιστικό decor piece αυτής της περιόδου για κάθε σπίτι, είναι αυτό που ορίζει την όλη διακόσμηση και το στιλ που έχετε επιλέξει για τον χώρο σας. Εσείς που το έχετε στολίσει από νωρίς, είναι πολύ φυσιολογικό να έχει σκονιστεί ή ακόμα και να έχουν πέσει κάποια στολίδια στο κάτω μέρος που ακόμα δεν έχετε μαζέψει. Σε περίπτωση που έχετε μικρά παιδιά ή κάποιο ζωάκι, είναι επίσης λογικό να έχει αλλοιωθεί η αρχική του μορφή και να χρειάζεται μια μικρή ανανέωση. Χαρίστε του ανανεωμένη «πνοή», λοιπόν, δίνοντας βάση στη λεπτομέρεια, αφαιρέστε τη σκόνη από τα στολίδια όπου τη διακρίνετε και μην ξεχάσετε να ανάψετε τα λαμπάκια για πιο ατμοσφαιρικό αποτέλεσμα.

Μην παραλείψετε την είσοδο

foyer-christmas.png

Μην ξεχνάτε πως η είσοδος του σπιτιού σας είναι το πρώτο πράγμα που θα αντικρίσουν οι καλεσμένοι σας! Δημιουργήστε μια cozy γωνία για να νιώσουν κατευθείαν οικειότητα, ζεστασιά και, φυσικά, το εορταστικό κλίμα που αναδύεται σε ολόκληρη την κατοικία σας. Ανάψτε κεριά και φωτάκια, χρησιμοποιήστε φυτά εσωτερικού χώρου ή αντίστοιχα fake για να δώσετε εορταστικές πινελιές σε κάθε σημείο, όπως η σκάλα και η πόρτα. Επίσης, στρώστε ένα fluffy χαλάκι για να ενισχύσετε το όλο vibe και τη μοναδική ατμόσφαιρα.

Καθαρίστε το τζάκι

classic-christmas-living-room-with-tree-and-garland.jpg

Είτε το ανάβετε είτε όχι, το τζάκι είναι μια λεπτομέρεια στην οποία αξίζει να δώσετε βάση για να πετύχετε ένα εντελώς προσεγμένο σκηνικό στην εορταστική σας κατοικία. Απομακρύνετε τη στάχτη που έχει ξεμείνει από προηγούμενες ημέρες ή, εάν συνηθίζετε να ανάβετε κεριά μέσα σε αυτό, αφαιρέστε τα λιωμένα και αντικαταστείτε τα με καινούρια. Εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, προσθέστε μερικά Christmas items στο πάνω μέρος του τζακιού και δημιουργήστε κατ’ αυτόν τον τρόπο το απόλυτο cozy space στο σαλόνι σας, για να το απολαύσετε μαζί με τους αγαπημένους σας.

Επικεντρωθείτε στον outdoor στολισμό

stunning-christmas-front-door-decor-ideas-15-554x758.jpg

Πολλοί επιλέγουν να δίνουν περισσότερη βάση στην indoor διακόσμηση, τόσο για τα Χριστούγεννα όσο και για κάθε εποχή του χρόνου. Φέτος, κάντε μια εξαίρεση και αφιερώστε μερικό από τον χρόνο σας στην όλη προετοιμασία της υποδοχής των καλεσμένων σας και στολίστε τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, κάνοντας εντύπωση σε όσους θα σας επισκεφτούν. Πέρα από φωτάκια, διακοσμήστε με γιρλάντες στα παράθυρα και στις κενές επιφάνειες, φανάρια και κορδέλες, ενώ μην ξεχάσετε να τοποθετήσετε ένα festive στεφάνι στην πόρτα σας.

Τοποθετήστε τα δώρα κάτω από το δέντρο

d24b5c01b50f3ca49c38e093efb73a1e.jpg

Last but not least, ακουμπήστε κάτω από το δέντρο τα δώρα που θα προσφέρετε στους κοντινούς ανθρώπους της ζωής σας, γεμάτα ευχές για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον! Αφού τα τυλίξετε με κομψό τρόπο (how to), κρύψτε με αυτά τη βάση του δέντρου και δημιουργήστε μια υπέροχη γιορτινή εικόνα, που θα απογειώσει την αγωνία των καλεσμένων και των μελών της οικογένειάς σας μέχρι τη στιγμή που θα τα ξετυλίξουν. Κλείνοντας αυτήν την ημέρα, καθίστε κάτω και ανοίξτε τα όλοι μαζί, μοιράζοντας χαμόγελα και τα καλύτερα λόγια που θα βγουν από την καρδιά σας. Ωστόσο, εάν είστε από αυτούς που ανταλλάζουν δώρα την Πρωτοχρονιά, κρατήστε αυτό το tip για την ημέρα εκείνη που έρχεται.

Back to top button
Close
Close