MUST ReadTravel

Οι προτιμήσεις των τρικαλινών για απόδραση το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

 

Κάναμε το γκάλοπ μας ανάμεσα στους τρικαλινούς και τις επιλογές τους για το τριήμερο μετά από ένα δύσκολο χρόνο με covid και περιορισμούς  και  επιτέλους  ήρθε  το  πρώτο  Σαββατοκύριακο για  μαζική  εξόρμηση.

…Σκιάθος ,Τσουγγριάς αξίζει να το δεις! 

Εκδρομικά σκάφη αναχωρούν καθημερινά (καιρού επιτρέποντος) από το λιμάνι της Σκιάθου για τα γειτονικά κατάφυτα ερημονήσια Αρκός, Μαραγκός, Τρυπητή, Ασπρονήσι, Τσουγκριά, που διακρίνονται για την παρθένα φύση τους και τις εξαιρετικές παραλίες τους.
Μάλιστα οι παλιοί νησιώτες λένε πως όταν οι Beatles επισκέφτηκαν την Σκιάθο και κολύμπησαν στην παραλία του Τσουγκριά έκαναν πολλές προσπαθείς να αγοράσουν κάποιο κτήμα εδώ καθώς μαγεύτηκαν από τα τροπικά του χρώματα. Το νησάκι απέχει από το λιμάνι της Σκιάθου μόλις 3,5 χιλιόμετρα και σίγουρα είναι το πιο δημοφιλές καθώς εδώ το καλοκαίρι αράζουν δεκάδες γιότ και ιστιοφόρα. Από το λιμάνι της Σκιάθου μπορείτε να νοικιάσετε βαρκάκι με εξωλέμβια, ώστε να έχετε αυτονομία και να ανακαλύψετε μόνοι σας την ανεξερεύνητη Σκιάθο.

…Πήλιο,  Αφησσος , Κατηγιώργης 

Η καλύτερη έξοδος για το τριήμερο που επιλέγουν φανατικά …οι τρικαλινοί είναι φυσικά το Πήλιο και οι εκπληκτικές παραλίες του.

 

 Καρδαμύλη-Στούπα, Δυτική Μάνη

Στα λιθόστρωτα σοκάκια της Καρδαμύλης εκεί που περπάτησαν η Σελίν και ο Τζέσι (Ίθαν Χοκ και Ζιλί Ντελπί) στην ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ!

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τον Ιούνιο -οπότε η φύση οργιάζει- είναι ιδανικό για να εξερευνήσετε τα παραθαλάσσια χωριά της Στούπας και της Καρδαμύλης. Πρόκειται για δύο από τα πιο γραφικά και όμορφα μέρη που έχει να επιδείξει η σοφιστικέ Μεσσηνιακή ή Έξω Μάνη.

Παξοί και Σύβοτα 

Παξοί… όσα επίθετα και να βάλει κανείς δίπλα από αυτό το νησί δεν αρκούν για να το περιγράψουν στον απόλυτο βαθμό…

Σε απόσταση αναπνοής από το νησί της Κέρκυρας βρίσκεται το παραδεισένιο νησί των Παξών, το οποίο χαρακτηρίζεται δικαίως ως ο τέλειος προορισμός χαλαρωτικών διακοπών. Ένας επίγειος παράδεισος ιδανικός για σαββατοκύριακο που εντυπωσιάζει και γοητεύει τα πλήθη αφού συνδυάζει ήλιο, κρυστάλλινα νερά, χαλαρούς ρυθμούς και κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα.

Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νησιού, τον Γάιο, θα ανακαλύψετε μικρά ψαροχώρια όπως ο Λογγός και η Λάκκα και ίσως ο δρόμος σας βγάλει προς το Μογγονήσι, την περίφημη νησίδα που συνδέεται μέσω γέφυρας. Από τις ατέλειωτες βουτιές στις ερημικές παραλίες με την πλούσια βλάστηση να τις περιβάλει, μέχρι τη βενετσιάνικη ατμόσφαιρα που μαγεύει τους επισκέπτες, οι Παξοί προσφέρουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να περάσετε τις πιο μαγικές διακοπές…

Back to top button
Close
Close