Lifestyle news

Οι πλαστικοί χειρουργοί προειδοποιούν ότι το «Ozempic Face» έχει καταλάβει το Χόλιγουντ

Το Ozempic έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση τον τελευταίο καιρό, λόγω της χρήσης του φαρμάκου για την απώλεια βάρους, και οι χειρουργοί πιστεύουν ότι το Χόλιγουντ βιώνει μια έξαρση της παρενέργειας που είναι γνωστή ως «Ozempic Face».

Αρκετοί γιατροί ισχυρίστηκαν στη Daily Mail ότι διασημότητες, όπως ο Τζον Γκούντμαν και η Σάρον Όσμπορον, εμφανίζουν αυτή την παρενέργεια.

«Το πρόσωπο του Ozempic έχει ουσιαστικά τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε όταν οι ασθενείς έχουν ταχεία απώλεια βάρους», δήλωσε στη Daily Mail η Dr. Smita Ramanadham, πλαστικός χειρουργός στο Νιου Τζέρσεϊ. «Βλέπουμε μια απώλεια όγκου στο πρόσωπο και όταν χάνουμε λίπος στο πρόσωπο βλέπουμε σημάδια όπως ότι τα μάγουλα είναι πιο βυθισμένα, πιο κρεμασμένο δέρμα».

Η ενέσιμη θεραπεία μιμείται μια φυσική ορμόνη που λέει στον εγκέφαλο ότι έχει χορτάσει, περιορίζοντας έτσι την όρεξη και προκαλώντας ταχεία απώλεια βάρους.

Αφού εξέτασαν φωτογραφίες 15 διασημοτήτων μετά από μια σημαντική απώλεια βάρους, μια ομάδα χειρουργών υπέθεσε ότι τουλάχιστον οι μισοί μπορεί να έχουν εμφανίσει αυτή την παρενέργεια.

Οι χειρουργοί ανέλυσαν την περίπτωση του ηθοποιού Τζον Γκούντμαν, 71 ετών, ο οποίος έχασε σχεδόν το μισό βάρος του από το 2007. Ο Γκούντμαν έχει αρνηθεί τη λήψη του Ozempic και είπε ότι όλα ευθύνονται σε δίαιτα, άσκηση και το γεγονός ότι έκοψε το αλκοόλ.

«Βλέπεις περισσότερες γραμμές, περισσότερες ρυτίδες και περισσότερο ξεφούσκωμα στο πρόσωπό του καθώς χάνει βάρος σε σύγκριση με τότε που ήταν πιο βαρύς και το πρόσωπό του ήταν πιο γεμάτο», δήλωσε η Ramanadham για τον Γκούντμαν.

Στη λίστα ήταν επίσης ο τραγουδιστής Ρόμπι Γουίλιαμς, 50 ετών, ο οποίος παραδέχτηκε το φθινόπωρο ότι έπαιρνε κάτι «σαν Ozempic» χωρίς να διευκρινίσει τι. Η Ramanadham πίστευε ότι αυτό ήταν εμφανές στην όψη του, περιγράφοντας: «Μπορείτε να δείτε ένα κοίλωμα κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα και περισσότερες ρυτίδες που εμφανίζονται λόγω της απώλειας όγκου. Με τον Ρόμπι, μπορείτε να δείτε τα άμεσα αποτελέσματα της απώλειας βάρους».

Το «πρόσωπο του Ozempic» ήταν λιγότερο έντονο στις γυναίκες, είπαν οι χειρουργοί, επειδή παραδοσιακά είναι πιο πιθανό να καλύπτουν τις ατέλειες με fillers και μακιγιάζ.

Ωστόσο, επισήμαναν τη Σάρον Όσμπορν Osbourne, η οποία φέρεται να έχασε πολλά κιλά με το φάρμακο, ως το πιο «δραματικό» παράδειγμα.

Άλλοι που συζητήθηκαν ήταν οι Jessica Simpson, Scott Disick και Liam Payne, αν και οι χειρουργοί απέδωσαν τη βελτιωμένη όψη του τελευταίου σε χειρουργική επέμβαση στα μάγουλα.

Το «Ozempic face» είναι μία από τις πολλές παρενέργειες που σχετίζονται με το φάρμακο, για το οποίο γράφτηκαν 9 εκατομμύρια συνταγές τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, ανέφερε η Daily Mail.

Back to top button
Close
Close