Πολιτισμός

Οι νικητήριες εικόνες από το Travel Photographer of the Year 2020

Από μεγαλοπρεπή τοπία, οικεία πορτρέτα ζώων και εντυπωσιακή νυχτερινή θέα κάτω από την επιφάνεια του ωκεανού, μέχρι ματιές πολιτισμών σε όλο τον κόσμο, οι νικητήριες εικόνες από το Travel Photographer of the Year 2020 παρουσιάζουν μια εικόνα της ζωής στον πλανήτη μας, σε μια εποχή κατά την οποία το να ταξιδέψει κανείς είναι δύσκολο ή αδύνατο.travel photographer 2020: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Παρόλο που η προοπτική του ταξιδιού φάνταζε ως επί το πλείστoν αδύνατη το 2020, οι συμμετέχοντες του διαγωνισμού Travel Photographer of the Year 2020 (TPOTY) ενέπνευσαν το κοινό για μελλοντικά ταξίδια.

Στον ετήσιο διαγωνισμό υποβλήθηκαν σχεδόν 25.000 συμμετοχές από φωτογράφους σε 147 χώρες και, λόγω της ιδιάζουσας κατάστασης, κάποιες από τις συμμετοχές ήταν ελαφρώς παλαιότερες. Την πρώτη θέση κατέκτησε για πρώτη φορά ένας Ρώσος φωτογράφος και δημοσιογράφος, ο Vladimir Alekseev, που κατάφερε να απαθανατίσει με την κάμερά του μία Αρκτική αλεπού – «Vulpes lagopus», γνωστή και ως «πολική αλεπού». Ο Alekseev τράβηξε εκπληκτικές εικόνες από τη Ρωσία, τη Γροιλανδία, τη Νορβηγία και τη Μιανμάρ.

Vulpes lagopus - πολική αλεπού

Περιγράφοντας πώς κατάφερε να απαθανατίσει το σπάνιο αυτό είδος της αλεπούς, ο Vladimir Alekseev ανέφερε: «Ήμουν σε μία αποστολή στη Σπίτσμπεργκεν. Όλα ήταν γύρω μου λευκά, λόγω της χιονοθύελλας. Ξαφνικά είδα την αλεπού. Δεν μπορούσες να τη διακρίνεις εύκολα. Την πρόδωσαν τα μάτια της και η μύτη της».

Ο διαγωνισμός τράβηξε την προσοχή ερασιτεχνών, ημι-επαγγελματιών και επαγγελματιών φωτογράφων από όλο τον κόσμο. Οι κατηγορίες περιλάμβαναν θέματα από την άγρια ​​ζωή, τα νησιά, τη μοναξιά, έως και ένα ρεπορτάζ με στιγμιότυπα από την πολιορκημένη Συρία. Επίσης, υπήρχε ενότητα άμεσα συνδεδεμένη με τη χρονιά που μας πέρασε με τίτλο «Close to Home», αλλά και λήψεις-παράθυρα σε διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο.

travel photographer 2020: Παιδιά στην Συρία κουκλοθέατρο travel photographer 2020: πολιορκημένη Συρία, τραυματισμένο παιδί σε νοσοκομείο travel photographer 2020: πολιορκημένη Συρία τραυματιοφορείς εν μέσω χαλασμάτων

Ο Mouneb Taim, ο οποίος κέρδισε την κατηγορία People of the World, άρχισε να φωτογραφίζει τη Συρία ενώ ήταν υπό πολιορκία. Γεννημένος το 2001, σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στην Τουρκία.

travel photographer 2020: μια γυναίκα φυσούσε φυσαλίδες για να διασκεδάσει τον νεαρό γιο της

Ο Ιταλός Pier Luigi Dodi κέρδισε την κατηγορία «Close to Home». Η λήψη του ήταν εμπνευσμένη από το lockdown και απεικόνιζε μια γυναίκα που φυσούσε φυσαλίδες για να διασκεδάσει τον νεαρό γιο της. Η πανδημία «αναπόφευκτα είχε αντίκτυπο», ανέφερε το Δελτίο Τύπου του διαγωνισμού.

travel photographer 2020: Ορθόδοξοι Εβραίοι που έκαναν την καθημερινή τους άσκηση σε παραλία κατά τη διάρκεια του lockdown

Το βραβείο Best Single Image απονεμήθηκε στον Βέλγο φωτογράφο Eddy Verloes, για τη φωτογραφία του με τους Ορθόδοξους Εβραίους που έκαναν την καθημερινή τους άσκηση σε παραλία κατά τη διάρκεια του lockdown.

Ο Chris Coe, ιδρυτής του διαγωνισμού Travel Photographer of the Year 2020, δήλωσε σε μια συνέντευξή του: «Είναι ενδιαφέρον, ενώ οι ζωές μας μοιάζουν σαν να έχουν συρρικνωθεί, η λίστα των εθνικοτήτων που κερδίζουν τον διαγωνισμό και οι κατηγορίες έχουν αυξηθεί, έχοντας τον πρώτο νικητή στην ιστορία του διαγωνισμού από τη Ρωσία αλλά και άλλες νικητήριες συμμετοχές από τη Συρία, την Αίγυπτο και τις Φιλιππίνες για πρώτη φορά, με τον συνολικό αριθμό των εθνικοτήτων που έχουν κερδίσει τα τελευταία χρόνια να ανέρχεται σε 45».

Εάν το επιτρέπουν οι περιορισμοί, οι βραβευμένες εικόνες θα εμφανιστούν στο Λονδίνο στις 12 Μαΐου. Ωστόσο, όλες οι νικητήριες λήψεις μπορούν να προβληθούν στη διαδικτυακή γκαλερί των νικητών του TPOTY.

Απολαύστε μερικές από τις κορυφαίες συμμετοχές του διεθνούς διαγωνισμού.

travel photographer 2020: Δρόμος μέσα σε πολύχρωμα δέντρα στη φύση travel photographer 2020: κλαδιά δέντρων ουρανός - M Sancez travel photographer 2020: Πρόβατα βοσκάνε στη φύση. travel photographer 2020: Δέντρο σε χιονοθύελλα του Carboni travel photographer 2020: Χιονισμένες βουνοκορφές του Scott travel photographer 2020: Άνθρωποι και γαιδουράκια σε εμπορικό δρόμο του Larmour travel photographer 2020: Καυτή λάβα από ηφαίστειο του Alekseev travel photographer 2020: Χιονισμένη λίμνη με κύκνους του MvOosten travel photographer 2020: πολύχρωμο νεκροταφείο αυτοκινήτων του nrajesh travel photographer 2020: σέλας του valekseev travel photographer 2020: Καρχαρίας με ψαράκια συντροφιά του evangelidis travel photographer 2020: Όταν ζωγραφίζει η φύση του battistelli travel photographer 2020: Παγόβουνο - παγωμένη λίμνη του pesterev travel photographer 2020: Θαλασσοπούλια του wtang travel photographer 2020: Φύση άσπροι κύκνοι του voosten travel photographer 2020: διάφανη μέδουσα στα βάθη του ωκεανού του sachov travel photographer 2020: άνθρωποι του mackay, κτίσμα μέσα στη γη travel photographer 2020: Βουβάλια μέσα στο χιόνι του eshel travel photographer 2020: ανεμοστρόβιλος στη φύση του jsmart travel photographer 2020: παγωμένη λίμνη - θάλασσα travel photographer 2020: θλιμμένα παιδιά πίσω από πλέγμα travel photographer 2020: Παππούς αγκαλιά με αγριοκάτσικο του bacelar travel photographer 2020: άνθρωποι και άλογα στην άγρια δύση του schroeder travel photographer 2020: Χιονισμένο βόρειο Σέλας του raspiengeas travel photographer 2020: πολική αγριόγατα του holko travel photographer 2020: άνθρωποι και ταύροι travel photographer 2020: σπίτι στη μέση του ποταμού του Becker travel photographer 2020: Βόρειο Σέλας - πόλη θέα από ψηλά του mesiano

Πηγή: CNN

Back to top button
Close
Close