Επιχειρείν

Οι νέες E-SHOP business της οικογένειας Σαράντη

Η εταιρεία ΛΕΝΙΔΙ Μ.Α.Ε. μπορεί να μην λέει πολλά σε αρκετούς, όμως η οικογένεια Σαράντη που δραστηριοποιείται στον κλάδο των καλλυντικών και έχει την εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εταιρεία Γρ. Σαράντης, λέει σίγουρα πολλά περισσότερα.

Λοιπόν, η ΛΕΝΙΔΙ, που αναπτύσσει το eshop καλλυντικών scarletbeauty.gr είναι μία πρωτοβουλία της οικογένειας Σαράντη και όπως φαίνεται και από τις οικονομικές της καταστάσεις κατάφερε πέρυσι να πετύχει για κάποιους το αδύνατο. Να αυξήσει τζίρους, κέρδη και να κάνει επενδύσεις.

Η ΛΕΝΙΔΙ Μ.Α.Ε.

Η εταιρεία ΛΕΝΙΔΙ Μ.Α.Ε. προήλθε το 2000 από διάσπαση της εταιρείας ΕΚΑΣ Α.Ε με κύρια δραστηριότητα της, την εκμετάλλευση ακινήτων και εδρεύει στο Μαρούσι, επί της οδού, Αμαρουσίου Χαλανδρίου 26. Όμως το κύριο αντικείμενό της είναι πλέον  η εμπορία αρωμάτων και καλλυντικών και επικεντρώνεται στις ηλεκτρονικές πωλήσεις

Πέρυσι, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε στα 7,339 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 9,19% σε σχέση με το 2019, ενώ το περιθώριο καθαρού κέρδους του ομίλου αυξήθηκε κατά 3,02% εξαιτίας της δραστηριότητας του e-shop από τον Απρίλιο του 2020. Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων ανήλθαν σε κέρδη 798.405,23 ευρώ αυξημένα κατά 80,64%, το μικτό κέρδος ενισχύθηκε κατά 65,59% στα 2,929 εκατ. ευρώ. Επίσης κατά 54,9% αυξήθηκαν τα έξοδα διοικητικής λειτουργίας και διάθεσης στα 2,143 εκατ. ευρώ ενώ τα χρηματοοικονομικά έξοδα παρουσίασαν αύξηση κατά 625,38% δηλαδή αυξήθηκαν στα 447.553,84 ευρώ λόγω των τόκων των ομολογιακών δανείων με σκοπό την ανέγερση νέων κτιρίων.

Επενδύσεις 2,8 εκατ. ευρώ

Σε ό,τι αφορά στις επενδύσεις της, πέρυσι υλοποίησε επενδύσεις συνολικού ποσού 2.824.836,27 ευρώ, για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, την αγορά λοιπού εξοπλισμού, και τη μηχανογράφηση του λογιστηρίου και της αποθήκης.

Στα σχέδια της εταιρείας που απασχολεί 22 άτομα, είναι η επέκταση εντός της επόμενης τριετίας στις αγορές Ελλάδας, Βουλγαρίας και Ρουμανίας μέσω νέου δικτύου καταστημάτων. Επίσης η εμπορία και παροχή υπηρεσιών εντός της επόμενης τριετίας για τα καλλυντικά και εκμετάλλευση των νέων ακινήτων της εταιρείας που βρίσκονται στις περιοχές του Αμαρουσίου και του Χαλανδρίου.

powergame.gr

 

Back to top button
Close
Close