Fashion

Οι ειδικοί εξηγούν τι αλλάζει στις τάσεις ομορφιάς και μακιγιάζ του προσώπου, εξαιτίας του κορωνοϊού.

Το έντονο μακιγιάζ των ματιών, το αδιάβροχο foundation και άφθονες δόσεις ενυδατική κρέμα, είναι οι τρόποι με τους οποίους οι γυναίκες σε όλο τον κόσμο προσαρμόζουν τις ρουτίνες του στυλ και της ομορφιάς τους, ως αντίβαρο στην παρουσία προστατευτικής μάσκας  στο πρόσωπο: αυτό λέει ο γνωστός makeup artist στο Χοννγκ Κονγκ Alvin Goh, σε συνέντευξή του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας South China Morning Post.

Ο Goh συμβουλεύει ότι είναι απαραίτητο να δώσετε προτεραιότητα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, καθώς η χρήση μασκών προσώπου επί πολλές ώρες μπορούν να δημιουργήσουν ξηρότητα και ερεθισμούς.

«Καλύτερες επιλογές σας είναι οι κρέμες προσώπου που περιέχουν υαλουρονικό οξύ, το οποίο είναι μια ουσία που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί την φυσική υγρασία στο δέρμα, διατηρώντας το πρόσωπό σας διαρκώς ενυδατωμένο».

Όσον αφορά το μακιγιάζ, ο Goh προτείνει να εστιάσετε στα μάτια σας με eyeliner, brow liner και μάσκαρα, σφραγίζοντας το αποτέλεσμα με ένα σπρέι ρύθμισης για να αποφύγετε τις μουντζούρες εξαιτίας της έντονης εφίδρωσης που προκαλεί η μάσκα. «Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, εάν θέλετε να περάσετε και το πρόσωπό σας με makeup χρησιμοποιήστε καλύτερα μια αδιάβροχη βάση», συμβουλεύει.

Η μάσκα ως τάση μόδας και ομορφιάς: Την ίδια ώρα που το Reuters αναφέρει ότι οι πωλήσεις προϊόντων ενυδάτωσης του δέρματος και μακιγιάζ ματιών έχουν αυξηθεί κατακόρυφα μετά την εμφάνιση της πανδημίας -σε αντίθεση με την καθίζηση που υπέστησαν τα υπόλοιπα προϊόντα makeup (με τα κραγιόν και τα lipstick στον πάτο)-, μια από τις πιο πρωτοποριακές Κορεάτισσες σχεδιάστριες μόδας, η Park Youn-hee, μεταμορφώνει τη μάσκα προστασίας σε βασικό αξεσουάρ μόδας και beauty statement, δημιουργώντας σχέδια που φοριούνται φανατικά από όλους τους celebrities της K-pop, και χτίζοντας μια πρωτόγνωρη τάση σε όλο τον κόσμο. «Oι μάσκες προστασίας του προσώπου έχουν χρησιμοποιηθεί ως trendy κομμάτια μόδας στο παρελθόν», λέει η Youn-hee, θυμίζοντάς μας ότι το 2014, ο οίκος αθλητικών ειδών Qiaodan Yin Peng στην εβδομάδα μόδας της Κίνας, συμπεριέλαβε στην κολεξιόν της τις μάσκες προσώπου ως βασικό αξεσουάρ. «Ήταν μια δήλωση διαμαρτυρίας για την ατμοσφαιρική ρύπανση του Πεκίνου, η οποία εκείνη την εποχή ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία, ώστε τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι πολίτες υποχρεώθηκαν να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και τα εργοστάσια να διατάξουν να μειώσουν τις εκπομπές κατά τουλάχιστον 30%», λέει η σχεδιάστρια και προσθέτει:

«Νομίζω ότι η μάσκα είναι ένα στοιχείο που μπορεί να σας δώσει εμπιστοσύνη και ασφάλεια λόγω του κορωνοϊού. Γι’ αυτό, προσπαθήστε να τη συνηθίσετε επειδή το πρόβλημα θα αργήσει να εξαφανιστεί σύμφωνα με τους επιστήμονες. Μετατρέψτε, λοιπόν, το φόβο που υποδηλώνει η μάσκα σε μέσο ανάδειξης του καθημερινού στυλ και της αυτοπεποίθησή σας, επιλέγοντας μάσκες με έντονα χρώματα και πρωτότυπα σχέδια. Και παίξτε όσο σαγηνευτικά θέλετε με το μακιγιάζ των ματιών σας».

Back to top button
Close
Close