Ειδήσεις

Οι γυμνιστές της Σκιάθου

Μεταξύ των πολλών πρωτοποριακών ενεργειών της Δημοτικής Αρχής με Δήμαρχο τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Παπαδούλια, όπως η δημιουργία του ΚΑΠΗ (ΑΔΣ -23/9/1983) και του Ελεύθερου Ανοιχτού Πανεπιστήμιου στη Σκιάθο (ΑΔΣ -14/3/1983), ήταν και η παραχώρηση πλαζ για τους γυμνιστές στο νησί.

Πράγματι, στις 12 Μαΐου του 1983 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο με Πρόεδρο τον αξιοσέβαστο και αλησμόνητο Δημήτριο Μιτζέλο. Παρόντες ήταν τα μέλη: Ελευθέριος και Ιωάννης Αιβαλιώτης, Δημήτριος Κοντός, Γεώργιος Κουμιώτης, Ιωάννης Μιτζέλος, Αναστάσιος Πασχάλης, Ιωάννης Πρεβεζάνος, Στέλιος Σαραντηνός και Επαμεινώντας Σταμέλος.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης, το οποίο και εισηγήθηκε ο Πρόεδρος, ήταν η απάντηση στο ερώτημα του Νομαρχιακού Συμβουλίου της Μαγνησίας που ρωτούσε κατόπιν σχετικού εγγράφου του ΕΟΤ, αν δέχεται ή όχι η Σκιάθος τους γυμνιστές στο νησί κι αν παραχωρεί μια πλαζ για να τη χρησιμοποιούν.

Ο Πρόεδρος ανέπτυξε τους ανθρωπιστικούς, τους οικονομικούς και τους λοιπούς λόγους που ψηφίζει θετικά και κάλεσε τα μέλη του ΔΣ να πράξουν το ίδιο, όπως και έγινε. Με την ομόφωνη απόφαση που πήρε τον αύξοντα αριθμό 80/1983, στη Σκιάθο παραχωρήθηκε και με τη ‘’βούλα’’ η ακρογιαλιά Κρασσά στους με αδαμιαία περιβολή λουόμενους επισκέπτες του νησιού, χωρίς να διευκρινίζεται μάλιστα, απ’ τα λίγα που γνωρίζω απ’ τα βιβλία-θησαυρούς του Φραγκούλα, αν πρόκειται για τη μικρή ή τη μεγάλη Μπανάνα…

Back to top button
Close
Close