Fashion

Οι έντονοι ώμοι δίνουν στον φετινό χειμώνα ένα απολαυστικό και fun ’80s vibe


Οι έντονοι ώμοι επιστρέφουν κατευθείαν από τα ‘80s και κατακτούν μια από τις πρώτες θέσεις στα trends του φετινού χειμώνα.

Σίγουρα το έχετε ξανακούσει από εμάς πολλές φορές, αλλά όσες φορές και αν το πούμε δεν είναι ποτέ αρκετές: η μόδα κάνει κύκλους και τάσεις που έχουμε δει στο παρελθόν ή εμφανίζονται τώρα κατά πάσα πιθανότητα θα τις ξαναδούμε στο μέλλον -σε μια updated και σύγχρονη βερσιόν. Αυτό αποδεικνύει άλλωστε και το πιο πρόσφατο παράδειγμα της late 90s και early ‘00s mania, που κυριαρχεί τις τελευταίες σεζόν στα trends.

Μια νέα προσθήκη στις τάσεις του φετινού χειμώνα, που καταφτάνει από το παρελθόν και συγκεκριμένα από τα ‘80s, και είδαμε στις πασαρέλες πολλών κορυφαίων οίκων μόδας (περισσότερο στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού του Μαρτίου, όπου παρουσιάστηκαν οι Fall/ Winter συλλογές), είναι οι έντονοι ώμοι.

Saint Laurent, Balmain, Givenchy και Courrèges, αλλά και Gucci, Louis Vuitton και Sportmax έστειλαν τα μοντέλα τους στην πασαρέλα με tops και πανωφόρια με dramatic ώμους και βάτες, που παρέπεμπαν στο αμφιλεγόμενο, αλλά αιώνιο και αξέχαστο στιλ των ‘80s.

Οι περισσότεροι σχεδιαστές ερμήνευσαν την τάση των τονισμένων ώμων μέσα από εντυπωσιακά blazers και πανωφόρια -ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν τα υπέροχα ταγέρ του οίκου Saint Lauren- παραπέμποντας σε look που αποπνέουν δυναμισμό και γοητεία και φανταζόμαστε με σκούρα καλσόν, γόβες και έντονο κόκκινο κραγιόν για ένα full ‘80s look. Και γιατί όχι κι ένα καπέλο -τόλμησέ το.

Ωστόσο, αρκετοί οίκοι παρουσίασαν και πουκάμισα ή πλεκτά με τονισμένους ώμους, που ταίριαξαν τέλεια με cigarette παντελόνια για την απαραίτητη ισορροπία.

Οι πιο πιστές fashionistas ανά τον κόσμο έχουν ήδη λατρέψει τη συγκεκριμένη τάση, η οποία σίγουρα είναι τολμηρή, αλλά παράλληλα δίνει και προσωπικότητα και τύπο στο ντύσιμο.

Οι έντονοι ώμοι επιστρέφουν κατευθείαν από τα ‘80s

Back to top button
Close
Close