Fashion

Οδηγός αγοράς: Τα 10+1 denim items που θέλεις για το 2023 -Όχι μόνο ένα τζιν παντελόνι!

Αν σε ρώταγαν ποιο θα ήταν το outfit που θα διάλεγες για το υπόλοιπο της ζωής σου (στην τραγική περίπτωση που δεν είχες άλλη επιλογή), η απάντηση των περισσότερων θα ήταν σίγουρα το τζιν παντελόνι μου. Γιατί το αγαπημένο σου εκείνο κλασικό τζιν παντελόνι είναι πιο άνετο και από τη φόρμα σου, γιατί σου δίνει αυτή ακριβώς την αίσθηση του second skin. Ένα ρούχο που έχουμε ταυτίσει στο μυαλό μας με ένα happy place, όποιο και αν είναι αυτό για τον καθένα μας. Και όσο πιο φθαρμένο και cozy δείχνει, τόσο πιο stylish είναι. Σίγουρα έχεις και εσύ ένα τέτοιο παντελόνι που δεν θα άλλαζες με τίποτα στον κόσμο και μπορώ να καταλάβω και το γιατί φυσικά.

denim-(7).jpg

Καθώς η μόδα κάνει ένα μικρό -ή και μεγαλύτερο- flash back σε περασμένες δεκαετίες, κυριώς στα 90s και 00s, το denim, ένα ύφασμα ιστορικό, γίνεται και πάλι το κεντρικό στοιχείο πολλών, κορυφαίων οίκων μόδας, που κάνουν μια στροφή στο casual chic style και παρουσιάζουν μέσα στις συλλογές τους αρκετά denim items για όλες τις εποχές. Όπως για παράδειγμα ο οίκος Christian Dior, που δεν είναι σίγουρα ένα label που θα ταυτίζαμε με το τζιν ύφασμα. Από την άλλη έχουμε και την εκτόξευση της Diesel στην πρώτη πεντάδα με τα πιο δημοφιλή brands του κόσμου, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση σύμφωνα με το Lyst, εγκαινιάζοντας την απόλυτη, νέα denim era υπό την καθοδήγηση του Glenn Martens.

denim-(2).jpg

Σαν σήμερα, λοιπόν, το 1873, ο Jacob Davis και ο Levi Strauss δημιούργησαν το πρώτο τζιν παντελόνι, που κατασκευάστηκε με κόπιτσες και από εδώ ξεκίνησαν όλα. Με αφορμή αυτή την ημέρα ας δούμε και εμείς τη θέση που έχει το τζιν σαν υλικό στη ντουλάπα μας και ας ανακαλύψουμε τον τρόπο που θέλουμε να το φορέσουμε φέτος. Γιατί guess what! Το τζιν δεν είναι μόνο ένα παντελόνι.

Y2K vibes: Τα 5 μεγαλύτερα trends που φόρεσες στην εφηβεία σου και είναι ξανά τάση

denim-(3).jpg

Μην περιορίζεις τη δημιουργικότητα και το στυλ σου και βάλε το τζιν στο ευρύτερο fashion λεξιλόγιό σου, επενδύοντας για παράδειγμα σε ένα τζιν φόρεμα, ένα ιδιαίτερο denim γιλέκο ή μία ολόσωμη φόρμα επίσης σε jean ύφασμα. Ακολουθούν οι δικές μας προτάσεις σε έναν must οδηγό αγοράς.

denim-(4).jpg

Τα 10+1 τζιν items για το 2023:

Back to top button
Close
Close