Γάμος - Βάπτιση

Νυφικό: Πότε να αρχίσω την αναζήτηση;

Η σωστή οργάνωση ενός γάμου προϋποθέτει σωστό προγραμματισμό. Και σωστός προγραμματισμός χωρίς χρονικά πλαίσια δεν γίνεται, έτσι δεν είναι; Παρακάτω θα δούμε πότε είναι η κατάλληλη εποχή για να βρείτε και να κλείσετε το νυφικό σας.

Η Αρχή

Φυσικά, ίσως ανήκετε σε εκείνες τις νύφες που ονειρεύονται το νυφικό που θα φορέσουν στο γάμο τους πριν ακόμα γνωρίσουν το γαμπρό – ίσως μάλιστα το έχετε ήδη εντοπίσει. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να προσπεράσετε τις επόμενες παραγράφους και να πάτε κατευθείαν στο κλείσιμο.

Αν είστε ακόμη μαζί μας, συνεχίζουμε…

Η αναζήτηση του νυφικού μπορεί να διαρκέσει καιρό, οπότε είναι καλό να ξεκινήσετε νωρίς, περίπου 8-10 μήνες πριν από το γάμο. Αυτό το διάστημα σας δίνει αρκετή χρονική άνεση, ώστε να κάνετε όσα πρέπει χωρίς να αγχωθείτε.

Τα βήματα

Η συμβουλή που θα διαβάσετε πιο συχνά σε κάθε βήμα του γάμου είναι μία: καθορίστε το budget σας. Θα γλιτώσετε πολύ χρόνο αν γνωρίζετε από πριν τα χρήματα που μπορείτε και θέλετε να ξοδέψετε για το νυφικό σας, καθώς αυτό θα φιλτράρει όλα τα νυφικά που ξεπερνούν το ποσό που έχετε θέσει.

Στη συνέχεια, ερευνήστε τις διάφορες κατηγορίες στο στυλ των νυφικών, για να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Νυφικά σε στυλ Princess, σε γραμμή Άλφα, σε γραμμή Αμπίρ, γοργονέ νυφικά, ίσια και απλά, σε στυλ τρομπέτα, κοντά ή ως το γόνατο… Οι επιλογές είναι πολλές και γίνονται περισσότερες προσθέτοντας και άλλα στοιχεία, όπως το χρώμα, η λαιμόκοψη, η πλάτη κ.α. Έναν περιεκτικό οδηγό μπορείτε να βρείτε εδώ.

Φυσικά, στο στυλ θα παίξει ρόλο τόσο η εποχή, όσο και ο χώρος της τελετής και της δεξίωσης. Αν θα κάνετε ένα πάρτυ στην παραλία, ένα νυφικό με ουρά δεν είναι και πολύ πρακτική επιλογή, ενώ αν παντρευτείτε το χειμώνα, η ανοιχτή πλάτη ή τα κοντά μανίκια έχουν κάποιο ρίσκο…

Αφού αποφασίσετε ποιο είναι το στυλ που σας ταιριάζει και προτιμάτε, ήρθε η ώρα να εντοπίσετε τους οίκους νυφικών που σας ενδιαφέρουν και να ξεκινήσετε τα ραντεβού για πρόβα. Ήδη θα πρέπει να είμαστε 4-6 μήνες πριν από τη μεγάλη μέρα. Σε περίπτωση που σκέφτεστε ένα νυφικό sur mesure από κάποιο σχεδιαστή, τότε θα χρειαστεί να προσθέσετε ως και 2-3 μήνες παραπάνω.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ενημερωμένοι οίκοι νυφικών μπορούν να καλύψουν μεγάλη ποικιλία στυλ και οι επαγγελματίες του χώρου θα σας κατευθύνουν στην καλύτερη επιλογή, εξηγώντας σας κάθε παράμετρο – ανάμεσά τους και τους χρόνους που θα πρέπει να υπολογίσετε, ανάλογα και με τη δική τους διαθεσιμότητα.

Σε αυτή τη φάση, δεν υπάρχει κανόνας. Αν το πρώτο νυφικό που θα δείτε, είναι αυτό που σας κάνει «κλικ», μη διστάσετε. Από την άλλη, αν δεν βρείτε γρήγορα αυτό που ψάχνετε, μην απογοητεύεστε. Είναι σίγουρο ότι με λίγη υπομονή και ψάξιμο, το νυφικό σας είναι κάπου εκεί έξω και σας περιμένει. Ωστόσο, επειδή η διαδικασία δεν τελειώνει με την επιλογή, καλό θα είναι να έχετε καταλήξει 3-4 μήνες πριν από το γάμο.

Η τελική ευθεία

Αν δεν ανήκετε στην περίπτωση του sur mesure νυφικού που αναφέραμε πιο πάνω, τότε είναι πολύ πιθανό το νυφικό που επιλέξατε να χρειαστεί τροποποίηση, ώστε να ταιριάζει απόλυτα στο σώμα σας. Άρα, ίσως χρειαστούν 2-3 πρόβες ακόμη πριν να είναι έτοιμο να το παραλάβετε. Αυτός είναι και ο λόγος που χρειάζεται να υπάρχει το χρονικό περιθώριο ανάμεσα στην επιλογή του νυφικού και το γάμο.

Επίλογος

Το νυφικό είναι ένα απαιτητικό ρούχο. Θα το φοράτε για πολλές ώρες, σε δύσκολες συνθήκες και θα πρέπει κάθε στιγμή να αναδεικνύει το στυλ σας, όπως αρμόζει στην πρωταγωνίστρια ενός γάμου. Απολαύστε τη διαδικασία σε κάθε βήμα, αφιερώστε το χρόνο που χρειάζεται και δείξτε εμπιστοσύνη στους επαγγελματίες του χώρου και τη γνώση που έχουν στο αντικείμενό τους.

www.GamosPortal.gr

Back to top button
Close
Close