MUST Read

Ντέρμπι οι εκλογές

Οτι η κυβέρνηση της ΝΔ κινδυνεύει να πάει σε εκλογές ντέρμπι προειδοποιεί ο Νίκος Καρδούλας, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα του καλοκαιρινού Ευρωβαρόμετρου 2022, της Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που διενεργήθηκε Ιούνιο-Ιούλιο.
Ο Λαρισαίος απόστρατος μηχανικός θεωρεί αξιόπιστες τις έρευνες του Ευρωβαρόμετρου, επισημαίνοντας ότι από το 2007 έως το 2019, οι κυβερνήσεις που εμφάνιζαν σ’ αυτό ποσοστά εμπιστοσύνης μικρότερα του 21%, έχαναν τις εκλογές στο τέλος της θητείας τους. Θυμίζοντας ότι η έρευνα τον Ιούνιο του 2019, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είχε την εμπιστοσύνη του 21% των Ελλήνων, με τη συνέχεια γνωστή, ενημερώνει ότι τώρα, τον Ιούνιο και Ιούλιο, στην έρευνα του Ευρωβαρόμετρου, η Κυβέρνηση της ΝΔ είχε την εμπιστοσύνη του 22% των Ελλήνων, ενώ σε αντίστοιχες έρευνες πέρυσι απολάμβανε την εμπιστοσύνη του 26% και πρόπερσι του 35% των Ελλήνων.
***
* «Η ΝΔ, στην οποία είμαι ενεργό μέλος και είχα στηρίξει επί 4,5 χρόνια από θέσεις υψηλής ευθύνης», σχολιάζει ο Ν. Καρδούλας, «ενώ κατάφερε να κάνει την Ελλάδα πιο ισχυρή, οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά, ψηφιακά και κοινωνικά… θα κινδύνευε, αν γινόταν εκλογές σήμερα, να πήγαινε σε ντέρμπι, λόγω της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης, λόγω της εισαγόμενης ανόδου του πληθωρισμού και λόγω των υποκλοπών». Και συνεχίζει συστήνοντας: «… η Κυβέρνηση της ΝΔ θα πρέπει να συνεχίσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, να μη βασίζεται στις δημοσκοπήσεις, να ενισχύσει με γενναιοδωρία τα νοικοκυριά ενόψει του δύσκολου χειμώνα, να πει όλη την αλήθεια για τις υποκλοπές, να επιστρέψει τα αναδρομικά των συνταξιούχων, να αποκαταστήσει την αδικία των μερισμάτων των στρατιωτικών που αποστρατεύθηκαν πριν το 2016 και να αυξήσει τον κατώτατο μισθό. Όσον αφορά την αλλαγή του εκλογικού νόμου, η ΝΔ θα πρέπει να συνυπολογίσει και πολλούς άλλους παράγοντες, ώστε να μη της γυρίσει μπούμερανγκ». (Τους τα λέει ευθέως και μετά αναρωτιέται γιατί δεν τον θέλουν και τόσο οι καρεκλοκένταυροι στη ΝΔ).

Back to top button
Close
Close