Επιχειρείν

Νέος πρόεδρος στη ΔΟΒ…Παραίτηση Αχιλλέα Λιούτα με αιχμές για τους παραγωγούς

Επεισοδιακές εξελίχθηκαν οι εκλογές στη Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος, με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο να συγκροτείται σε σώμα την Παρασκευή 11 Ιουνίου, εκλέγοντας πρόεδρο τον βαμβακοπαραγωγό – εκπρόσωπο των Περιφερειακών Ενοτήτων Θεσσαλονίκης, Κιλκίς, Πιερίας και Χαλκιδικής Ευθύμιο Φωτεινό.

Παρά τα προγνωστικά, που ήθελαν «φαβορί» τον πρόεδρο της Ένωσης Τρικάλων, τελικά στην κάλπη έλαβε μόνο δύο ψήφους, τη δική του και του Λαρισαίου παραγωγού Γιώργου Καραΐσκου, ενώ ο νέος πρόεδρος Ευθύμιος Φωτεινός έλαβε τέσσερις.

Μάλιστα τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε έντονα ο κ. Λιούτας αφήνοντας αιχμές για «τακτική» των εκκοκκιστών, λέγοντας σε ανακοίνωση-δήλωσή του ότι «παρότι στις εκλογές των παραγωγών η ομάδα μου πλειοψήφησε τελικά επέβαλαν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους πάρα την αρχική συμφωνία ότι οι παραγωγοί θα επέλεγαν μόνοι τους τον πρόεδρο».

Δήλωση Αχιλλέα Λιούτα

«Οι εκκοκκιστές δεν συγχώρεσαν τη σθεναρή μου στάση στην πρόταση του πρώην προέδρου της  ΔΟΒ να εισηγηθούμε ως Διαπαγγελματική, τη μείωση του ΦΠΑ στο βαμβάκι από το 24% στο 13%, γεγονός το οποίο θα είχε ολέθριες συνέπειες για το εισόδημα των παραγωγών, που απετράπη όταν απείλησα να παραιτηθώ από αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Παρότι στις εκλογές των παραγωγών η ομάδα μου πλειοψήφησε τελικά επέβαλαν τον πρόεδρο της αρεσκείας τους πάρα την αρχική συμφωνία ότι οι παραγωγοί θα επέλεγαν μόνοι τους τον πρόεδρο.

Η συνείδηση μου δεν μου επιτρέπει να συναινέσω σε αντιδημοκρατικές λογικές και διαδικασίες όποτε και παραιτούμαι από μέλος του Δ.Σ. της ΔΟΒ».

Back to top button
Close
Close