Idees Sports

Νέα παγκόσμια αναγνώριση για το ΤΕΦΑΑ των Τρικάλων

Για το πρόγραμμα «Προπονητής Φυσικής Κατάστασης»

Η παγκόσμια αναγνώριση για το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, συνεχίζεται και μάλιστα με νέες επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, όπως γίνεται γνωστό σε επίσημη ανακοίνωση, το Τμήμα, έλαβε μια σημαντική διεθνή διάκριση μέσω της διαπίστευσης του προγράμματος σπουδών της ειδικότητας «Προπονητής Φυσικής Κατάστασης» ως εγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Αμερικανικής Εταιρείας Μυϊκής Ενδυνάμωσης και Φυσικής Κατάστασης (National Strength and Conditioning Association – NSCA). H ΝSCA αποτελεί την επιστημονική εταιρεία που θεσπίζει τα πρότυπα εκπαίδευσης και πιστοποίησης των επαγγελματιών της άσκησης και του αθλητισμού σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη διαπίστευση αποτελεί σημαντικό σταθμό για τα Ελληνικά ακαδημαϊκά δρώμενα στο πεδίο των αθλητικών επιστημών, αφού για πρώτη φορά ένα Ελληνικό Πανεπιστήμιο με Τμήμα και Ειδικότητα σε αυτό το συγκεκριμένο πεδίο σπουδών, πληροί τα αυστηρά και απαιτητικά κριτήρια της NSCA μετά από εκτενή και λεπτομερή εξωτερική αξιολόγηση από διεθνείς κριτές.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι απόφοιτοι της ειδικότητας «Προπονητής Φυσικής Κατάστασης» που αποτελεί τη μοναδική στο είδος της μεταξύ των 5 Ελληνικών ΤΕΦΑΑ και μια από τις λίγες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, αποκτούν γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες αναγνωρισμένες από την NSCA οι οποίες αποτελούν διαπιστευτήρια υψηλού κύρους στην παγκόσμια αγορά αλλά και την ακαδημαϊκή κοινότητα.
Πρέπει να τονισθεί ότι η συγκεκριμένη διεθνής διάκριση φέρνει το ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μεταξύ κορυφαίων ακαδημαϊκών εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Ασία που έχουν λάβει την ίδια διαπίστευση στο χώρο των αθλητικών επιστημών με έμφαση στα πεδία της προπόνησης φυσικής κατάστασης αθλητών (strength and conditioning) και ασκούμενων (personal training – το μοναδικό πανεπιστημιακό τμήμα πανευρωπαϊκά αναγνωρισμένο από την NSCA).

Back to top button
Close
Close