MUST Read

Μπουτίνας, Αβραμόπουλος στα 1400μ με τους Διασώστες για τα εγκαίνια της Βάσης Ετοιμότητας

Η Ελληνική Οδική Διάσωσης Νομού Τρικάλων πραγματοποίησε  διεξαγωγή άσκησης  στην ευρύτερη περιοχή της Νοτίου Πίνδου, με επίκεντρο τη Βάση Ετοιμότητας Χρυσομηλιάς και το χιονοδρομικό κέντρο Περτουλίου.
Η άσκηση διεξήχθει ί σε ανοιχτό – ορεινό πεδίο με τη χρήση 12 εκπαιδευμένων και υπό εκπαίδευση σκύλων έρευνας της ΕΟΔ από όλη την Ελλάδα.
Η εργασία έρευνας και διάσωσης με σκύλους είναι μια προκλητική και υπεύθυνη εργασία τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τους σκύλους. Οι ομάδες σκύλων έρευνας και διάσωσης της ΕΟΔ εργάζονται σε εθελοντική βάση και βρίσκονται σε ετοιμότητα όλο το εικοσιτετράωρο, 365 ημέρες το χρόνο. Μόλις συμβεί ένα ατύχημα, κάθε λεπτό μετράει. Σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές, οι σκύλοι έρευνας και διάσωσης είναι απαραίτητοι μιας και μπορούν να εντοπίσουν αγνοούμενους και τραυματίες και να οδηγήσουν τους διασώστες της ΕΟΔ γρηγορότερα σε όσους έχουν άμεση ανάγκη βοήθειας. Παράλληλα πραγματοπιήθηκαν  και ταεγκαίνια της Βάσης Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Νομού Τρικάλων στη Χρυσομηλιά Καλαμπάκαςμε την παρουσία όλων των επίσημων κρατικών φορέων του Νομού, μέλη της ΕΟΔ και  πολιτών – κατοίκων της περιοχής.Στην φωτό ο θεματικός ανττιπεριφερειάρχης Γιάννης Μπουτίνας και ο υποψήφιος δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος οι οποίοι είναι και αρωγοί αυτής της σημαντικής προσπάθειας

Back to top button
Close
Close