Design

Μια family-friendly κατοικία στο Λονδίνο

Σχεδιασμένη από το studio Rochford

 

Η διακεκριμένη αρχιτεκτονική ομάδα Rochford, ανέλαβε την ανακαίνιση αυτού του πανέμορφου βικτοριανού σπιτιού στην Chelsea του Λονδίνου. Το team κατασκεύασε όλα τα ντουλάπια κουζίνας, εξαιρετικά αποθηκευτικά κομμάτια και τοποθέτησε έπιπλα σε όλο το σπίτι, συνεργαζόμενο με τη σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Irene Gunter, της Gunter & Co.

Αυτό το εντυπωσιακό σπίτι μεταμορφώθηκε σε δέκα μήνες, με μερικές σημαντικές αλλαγές στην κύρια δομή του. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν επέκταση υπογείου με γυάλινη οροφή και τοίχους, πίσω επέκταση πρώτου ορόφου και ζωτικής σημασίας υπόστρωμα στο μπροστινό θησαυροφυλάκιο για να φιλοξενήσει ένα νέο βεστιάριο επισκεπτών, διατηρώντας παράλληλα το στυλ της αρχικής θολωτής οροφής. Οι μπροστινοί και πίσω κήποι επίσης ενημερώθηκαν και διαμορφώθηκαν για να συνεχίσουν τη νέα εμφάνιση και στο εξωτερικό.

parkw0317-23.jpg

Ο μπουφές της τραπεζαρίας στο ισόγειο κατασκευάστηκε με γκρι καπλαμά ευκαλύπτου και τοποθετείται σε ολόκληρο τον τοίχο, παρέχοντας την απαραίτητη αποθήκευση χαμηλού επιπέδου. Πάνω από τον μπουφέ υπάρχουν ράφια, που υποστηρίζονται από ράβδους που κρέμονται από την οροφή και συνδέουν οπτικά τους μπουφέδες και τα ράφια μεταξύ τους. Οι ιδιοκτήτες της κατοικίας ενθουσιάστηκαν με τον συνδυασμό του υπέροχου αποθηκευτικού χώρου, καθώς και του χώρου έκθεσης για τις συλλογές των διακοσμητικών τους –όπως η υπέροχη σειρά από μπλε βάζα.

Για άνετα και οικογενειακά δωμάτια στο κάτω ισόγειο, η Irene Gunter σχεδίασε μονάδες αποθήκευσης που συνδυάζουν διαφορετικά υλικά, υφές και χρώματα. Bonus, η πρόθεση και, τελικά, υλοποίηση να παρασχεθεί χώρος προβολής και αποθήκευσης, εκτελείται τέλεια. Για το master bedroom σε αυτόν τον όροφο, το ενδιαφέρον δημιουργείται από τις προσόψεις των συρταριών που είναι στην πραγματικότητα τυλιγμένες με ύφασμα –σε χρώμα και υφή που έχουν επιλεγεί για να συμπληρώνουν τους καναπέδες και το χαλί. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζεστό, άνετο και φιλόξενο δωμάτιο.

Ως «καρδιά του σπιτιού» η κουζίνα έπρεπε να είναι τόσο πρακτική όσο και άνετη. Ο σχεδιασμός των ντουλαπιών της Gunter είναι κομψός κι εκλεπτυσμένος, με τις χάλκινες λαβές να ξεχωρίζουν. Όλες οι συσκευές είναι ενσωματωμένες, συμπεριλαμβανομένου του απορροφητήρα. Η λευκή κουζίνα Lacanche και τα πλακάκια τοίχου δημιουργούν μια ωραία αντίθεση με το ντουλάπι και διατηρούν το χρωματικό συνδυασμό – επιτρέποντας στα φωτεινά καλύμματα των καθισμάτων των καρεκλών να προσθέσουν μια ζωηρή πινελιά χρώματος.

mg-1694-hdr-edit.jpg

Κάθε υπνοδωμάτιο έχει ξεχωριστά σχεδιασμένες ντουλάπες. Στον πρώτο όροφο, κατά παραγγελία σκούρο γκρι, οι ντουλάπες Kingfisher τοποθετούνται από πλευρά σε πλευρά. Καθεμία από αυτές έχει πόρτες με μισό τζάμι επενδεδυμένες με ύφασμα στο επάνω μισό, ορειχάλκινες λαβές και περίπλοκες αυλακωτές λεπτομέρειες. Οι πιο ανοιχτόχρωμες γκρι ντουλάπες Mohawk, επίσης στον πρώτο όροφο, έχουν λινό πάνελ με ενδιαφέρουσες μπρούτζινες λαβές.

Σε ένα μικρότερο δωμάτιο, αλλά υπάρχει ένα μείγμα από συρτάρια, κρεμαστές και ράφια που τα καθιστούν τέλεια πρακτικά εσωτερικά καθώς και όμορφα από έξω. Αυτό το έργο περιλαμβάνει επίσης έπιπλα μπάνιου, με νιπτήρα στο κύριο μπάνιο του δεύτερου ορόφου. Η Irene Gunter σχεδίασε αυτό το έξυπνο έπιπλο με είκοσι μικρά συρτάρια με ορειχάλκινα πόμολα, ώστε να υπάρχει αρκετός αποθηκευτικός χώρος για τα απαραίτητα προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας. Το λευκό ταιριάζει τόσο κομψά με τα μαύρα και τα γκρι γεωμετρικά πλακάκια δαπέδου, δημιουργώντας ένα απίστευτα αρμονικό αποτέλεσμα.

parkw0317-12.jpg

Back to top button
Close
Close