Lifestyle news

Μια Ελληνίδα στην μαγευτική καμπάνια του οίκου Dior

Mια ανεπανάληπτη συλλογή του Γαλλικού οίκου Dior παρουσιάστηκε την Δευτέρα (25/1) στο δυναμικό ξεκίνημα του Haute Couture Spring/Summer 2021 fashion week του Παρισιού. Την ψηφιακή παρουσίαση του πασίγνωστου οίκου μόδας επιμελήθηκε ο Ιταλός σκηνοθέτης Matteo Garrone που μαζί με την καλλιτεχνική διευθύντρια, Maria Grazia Chiuri, μας ταξίδεψαν.

Αποκλειστική πηγή έμπνευσης του Γαλλικού οίκου απετέλεσε η τράπουλα Ταρώ καθώς οι φιγούρες της συμβολίζουν το μαγικό, το ανεξερεύνητο, το πρωτόγνωρο και το πεπρωμένο. Πράγματα στα οποία πίστευε έντονα ο εμβληματικός designer Christian Dior.

Δείτε φωτογραφίες:

 

Η πολυτελής ταινία μικρού μήκους έχει τίτλο «Le Château du Tarot» και στα γαλλικά σημαίνει το Παλάτι των Ταρώ. Στην ταινία βλέπουμε την ιστορία μιας νεαρής γυναίκας που ξεκινάει ένα ταξίδι αυτογνωσίας και έρχεται αντιμέτωπη με τις φιγούρες που φιλοξενεί ένα μυστηριώδες κάστρο. Κάθε μία από τις φιγούρες που βλέπουμε στο φιλμ, αντιπροσωπεύουν τις αντίστοιχες των ταρώ και είναι ντυμένες με τις δημιουργίες της συλλογής.

Ντεβορέ βελούδο, lamé σενίλ, ζακάρ μεταξωτά και δαντέλα κιπούρ, είναι μερικά από τα υφάσματα που χρησιμοποίησε η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Grazia Chiuri για να αποδώσει τη μαγεία και το όνειρο στις δημιουργίες της.

 

Αυτό που δεν θα έπρεπε σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε να αναφέρουμε είναι ότι στο 15λεπτο digital φιλμ του οίκου Dior εμφανίζεται και η Ροζάνα Γεωργίου. Η cover star του τεύχους Ιουλίου-Αυγούστου της Vogue Greece, είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε σε τόσο νεαρή ηλικία να συμπεριληφθεί στη λίστα των πιο περιζήτητων μοντέλων στον κόσμο. Η Ροζάνα Γεωργίου έκανε το ντεμπούτο της σε ηλικία 16 ετών στην παριζιάνικη Εβδομάδα Μόδας, πρωταγωνιστώντας στα shows των Celine, Dries Van Noten, Anna Sui και Sonia Rykiel, ενώ μέχρι σήμερα έχει συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους οίκους μόδας, όπως οι Prada, Louis Vuitton, Jil Sander, Marc Jacobs, Dior και Givenchy.

Back to top button
Close
Close