Τρίκαλα

Μια βραδιά γεμάτη άρωμα, γεύση και… «Ξινόμαυρο» στο Χάνι

Μια αξέχαστη γευστική εμπειρία πρόσφερε χθες βράδυ στους φίλους του κρασιού ο Σύλλογος Οινέας Τρικάλων, μία από τις πιο ιστορικές λέσχες οινοφίλων στην Ελλάδα. Ο εμβληματικός χώρος της ταβέρνας «Το Χάνι» φιλοξένησε πάνω από 150 καλεσμένους σε ένα άρτια οργανωμένο food & wine pairing event, όπου κυριάρχησε το εκλεκτό Ξινόμαυρο ΠΟΠ Αμυνταίου από το Κτήμα Alpha Estate.

Πρωταγωνιστής της βραδιάς το ιδιαίτερο και πολυβραβευμένο RESERVE “Μπάρμπα Γιάννης” 2021, ένα κρασί που κέρδισε τους παρευρισκόμενους από την πρώτη γουλιά, αναδεικνύοντας την μοναδικότητα του terroir του Αμυνταίου. Οι γευστικές δημιουργίες της κουζίνας του «Χάνι» αποτέλεσαν ιδανικό συνοδοιπόρο, αποδεικνύοντας πως όταν το φαγητό συναντά το σωστό κρασί, η εμπειρία γίνεται πολυδιάστατη.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τη βραδιά άνοιξε ο Βασίλης Γαλανός, δημοσιογράφος οίνου και brand ambassador του Κτήματος Alpha, ο οποίος με γνώσεις και πάθος παρουσίασε την ιστορία, τη φιλοσοφία και τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου αμπελώνα, μεταφέροντας το κοινό για λίγο στο ψυχρό και ευνοϊκό μικροκλίμα του Αμυνταίου.Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Νίκος Λάσπας, απέδειξε για ακόμη μία φορά την αγάπη του για τον οινικό πολιτισμό αλλά και τις υψηλές οργανωτικές ικανότητές του, στήνοντας ένα περιβάλλον όπου όλα λειτούργησαν με ακρίβεια και μεράκι – από τη διαρρύθμιση του χώρου, μέχρι τη φροντίδα στη λεπτομέρεια.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό, η διάθεση ανεβασμένη και η «υπόσχεση» για την επόμενη συνάντηση δεν χρειάστηκε καν να ειπωθεί. Οι λάτρεις του καλού κρασιού στα Τρίκαλα είναι πάντα ένα μήνυμα μακριά.

Στο τέλος της βραδιάς, αυτό που έμεινε ήταν η αίσθηση πως η οινική παιδεία δεν είναι πολυτέλεια, αλλά μια πολιτιστική στάση ζωής. Και στην Τρικαλινή πόλη, όπως φάνηκε ξεκάθαρα, η αγάπη για το καλό κρασί έχει πλέον βαθιές ρίζες.Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο

Back to top button
Close
Close