Ειδήσεις

Μια απίστευτη εμπειρία ζωής σε ένα από τα λιγοστά κατοικήσιμα κάστρα της χώρας

Αν σκοπός του ταξιδιού σας είναι να βιώσετε μια μοναδική εμπειρία που θα σας ταξιδέψει στο χρόνο, θα σας συνεπάρει με τη μυστηριακή ατμόσφαιρα και θα εξιτάρει την περιέργειά σας μέσα από μύθους και θρύλους που κρατούν το ενδιαφέρον αμείωτο, τότε τα Ιωάννινα και πιο συγκεκριμένα το Κάστρο των Ιωαννίνων, ανταποκρίνονται σίγουρα στις ανάγκες σας.

Ένα από τα λιγοστά κατοικήσιμα κάστρα της χώρας -μεταξύ άλλων εκείνο της Μονεμβασιάς και τα Μεστά στη Χίο- το κάστρο των Ιωαννίνων λειτουργεί ως χρονομηχανή, προσφέροντας εκπληκτικές εικόνες αλλά και μια μοναδική εμπειρία στον επισκέπτη, που τον συνεπαίρνουν οι ιστορίες που ξεκινούν μόλις διαβεί κανείς την πύλη του.

Κάστρο Ιωαννίνων: Η αίσθηση της χρονομηχανής μόλις περάσεις την πύλη του

Το κάστρο των Ιωαννίνων, σημείο αναφοράς για την πόλη και αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας της, είναι το αρχαιότερο βυζαντινό κάστρο σε ολόκληρη τη χώρα το οποίο κατοικείται μέχρι και σήμερα, ενώ δίνει την αίσθηση ότι έχεις μπει σε χρονομηχανή μόλις διαβείς την μεγάλη πύλη του.

Εδώ η αίσθηση ότι έχεις μεταφερθεί σε μια εποχή γεμάτη μυστικά και θρύλους είναι παντού διάχυτη. Τα σχεδόν έρημα λιθόστρωτα σοκάκια και τα χαρακτηριστικά κτίρια αλλά και σπίτια με τα χρωματιστά παραθυρόφυλλα ενισχύουν την μυστηριακή ατμόσφαιρα, την ώρα που μια επίσκεψη στα άκρως ενδιαφέροντα μουσεία της καστροπολιτείας συστήνει τους επισκέπτες τόσο στην ιστορία, όσο και τις τέχνες της περιοχής.

Στα όσα αξίζει να επισκεφτεί κανείς, λοιπόν, μέσα στο κάστρο των Ιωαννίνων το Βυζαντινό Μουσείο και το Μουσείο Αργυροτεχνίας στη βορειοανατολική ακρόπολη με το Ιτς Καλέ, καθώς και το Δημοτικό Εθνογραφικό Μουσείο Ιωαννίνων στο τζαμί του Ασλάν Πασά. Από τα σημεία αναφοράς, επίσης, το Φετιχέ Τζαμί και ο τάφος του Αλή Πασά στη βορειοδυτική ακρόπολη του Ιτς Καλέ.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, η πόλη των Ιωαννίνων φημίζεται για τις εξαιρετικές προτάσεις φαγητού, ενώ η τοπική κουζίνα με τις πίτες και τα γλυκά της περιοχής κερδίζουν τις εντυπώσεις των επισκεπτών.

TAGS

Back to top button
Close
Close