Τρίκαλα

Μια αξέχαστη βραδιά στην πλατεία της Τζούρτζιας: Μουσική, χορός και παράδοση από τη ΦΑΤΑ Αγίας Παρασκευής

Μια ξεχωριστή και άκρως επιτυχημένη βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής Τζούρτζιας Τρικάλων, στο πλαίσιο της καθιερωμένης εκδήλωσης που διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά η Φιλοπροοδευτική Αδελφότητα Τζούρτζιας (ΦΑΤΑ).

Η πλατεία, όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο στα μέσα Αυγούστου, πλημμύρισε από κόσμο – μόνιμους κατοίκους, επισκέπτες, αλλά και πολλούς Τζουρτζιώτες που επιστρέφουν κάθε καλοκαίρι στο χωριό τους, τιμώντας τις ρίζες και την παράδοση.

Τη βραδιά έντυσε μουσικά η δημοτική ορχήστρα, η οποία προσέφερε ένα πλούσιο και ζωντανό πρόγραμμα, γεμάτο αγαπημένα δημοτικά τραγούδια, που ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους. Οι παρευρισκόμενοι δεν άργησαν να πιαστούν σε κύκλους και να στήσουν αυθεντικό παραδοσιακό γλέντι στην καρδιά του χωριού, με τον χορό και τη διασκέδαση να κρατούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Η εκδήλωση αποτέλεσε ακόμη μία επιβεβαίωση της ζωντάνιας και της πολιτιστικής συνέχειας της Τζούρτζιας, με τη ΦΑΤΑ να συνεχίζει το σημαντικό έργο της στη διατήρηση και την ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς. Με μεράκι, οργάνωση και σεβασμό στην παράδοση, προσέφερε μια βραδιά γεμάτη συναισθήματα, ενότητα και αναμνήσεις.

Back to top button
Close
Close