Ειδήσεις

Μην σου τύχει

Πέρα από την υγεία φανταστείτε το κόστος μεταφοράς ενός ασθενή αλλά και των οικείων του να τον συμπαρασταθούν

Στα  νοσοκομεία της Λάρισας συνέβη αυτό που φοβόντουσαν οι γιατροί. Ότι με τέτοια έξαρση κρουσμάτων αργά ή γρήγορα θα ερχόταν η ώρα που θα γέμιζαν οι ΜΕΘ. Ο υπουργός Υγείας για να δικαιολογήσει την κυβερνητική απραξία είπε κάτι τις προάλλες που πέρασε απαρατήρητο. Ότι δηλαδή όλη η Ελλάδα θα γινόταν μία Υγειονομική Περιφέρεια.
Δηλαδή ένας ασθενής με κορονοϊό από τη Δράμα θα κατέληγε να νοσηλεύεται -μετά από αεροδιακομιδή- σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ένας ασθενής από την Καρδίτσα στη Χαλκίδα. Από τη Θεσσαλία στην Πελοπόννησο, γιατί αργά ή γρήγορα και η Αθήνα θα γεμίσει.
Φανταστείτε την αγωνία των συνοδών ασθενών που θα βρεθούν στη Χαλκίδα ή στην Πάτρα για πολυήμερη νοσηλεία των οικείων τους και με την ελπίδα η πορεία του διασωληνωμένου ασθενούς να εξελιχθεί καλά. Την αγωνία αλλά και τα έξοδα. Μας διαφεύγει το «ρίσκο» της πολύωρης διακομιδής και πως ο συνοδός γιατρός με το πήγαινε – έλα, παροπλίζεται για τις επόμενες ημέρες αντί να βρίσκεται στο πόστο του, στο νοσοκομείο.
Δεν συζητάμε καν τις επιπτώσεις στις άλλες νόσους, στις διαγνώσεις νέων νεοπλασιών και ό,τι άλλο αφορά στη… λοιπή καθημερινότητα των δημοσίων νοσοκομείων. Είναι τέτοιες οι ελλείψεις σε κρεβάτια ΜΕΘ που ισχύει το, η ζωή σου – η νοσηλεία μου και, αυτές τις δύσκολες ώρες, οι κυβερνώντες τάζουν δωρεάν εμβόλια και νέο… ΕΣΥ. Αλίμονο στους πολίτες πείτε.

Back to top button
Close
Close