MUST Read

Με φόντο τα Μετέωρα έγινε η εκπομπή της ΕΡΤ 2 “ΣΥΝ ΓΥΝΑΙΞΊ”

 

Η συγκεκριμένη εκπομπή που κάνει αφιερώματα σε γυναίκες και συγκεκριμένα στην πορεία της ζωής τους, στο επεισόδιο που είδαμε το βράδυ της Κυριακής ήταν αφιερωμένη στην Γιοβάννα Λύκου ως “σομελιέ”.

«Ο σομελιέ, ο οινοχόος δηλαδή, είναι ο άνθρωπος ο οποίος είναι εκεί για να δοκιμάσει, να αναδείξει και να συνδυάσει τα κρασιά μαζί με το φαγητό. Και βεβαίως μαζί με τις στιγμές».

Η Γιοβάννα Λύκου, μία από τις καλύτερες σομελιέ στην Ελλάδα, μίλησε για τη διαδρομή της στο χώρο του κρασιού, για την εφηβεία της ως κολυμβήτρια, αλλά και για την μετάβασή της από το χώρο των Τεχνών σε ένα ανδροκρατούμενο επάγγελμα όπως αυτό της οινοχόου.

Ο Γιώργος Πυρπασόπουλος τη συνάντησε με φόντο τα Μετέωρα, έκανε μαζί της ένα wine tasting και παρακολούθησε πώς κυλάει η ζωή σε ένα οινοποιείο.

Παράλληλα, η Γιοβάννα Λύκου εξομολογήθηκε τις βαθιές σκέψεις της στη Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία βρίσκεται πίσω από τον φακό.

Η εκπομπή

Ποια είναι η διαδρομή προς την επιτυχία μιας γυναίκας σήμερα;

Ποια είναι τα εμπόδια που εξακολουθούν να φράζουν το δρόμο τους και ποιους τρόπους εφευρίσκουν οι σύγχρονες γυναίκες για να τα ξεπεράσουν;

Η σειρά ντοκιμαντέρ «συν γυναιξί» είναι η πρώτη σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ αφιερωμένη αποκλειστικά σε γυναίκες.

Μία ιδέα της Νικόλ Αλεξανδροπούλου, η οποία υπογράφει επίσης το σενάριο και τη σκηνοθεσία και στοχεύει να ψηλαφίσει τον καθημερινό φεμινισμό, μέσα από αληθινές ιστορίες γυναικών.

Με οικοδεσπότη τον δημοφιλή ηθοποιό Γιώργο Πυρπασόπουλο, η σειρά παρουσιάζει πορτρέτα γυναικών με ταλέντο, που επιχειρούν, ξεχωρίζουν, σπάνε τη γυάλινη οροφή στους κλάδους τους, λαμβάνουν κρίσιμες αποφάσεις σε επείγοντα κοινωνικά ζητήματα.

Γυναίκες για τις οποίες ο φεμινισμός δεν είναι θεωρία, είναι καθημερινή πράξη.

Back to top button
Close
Close