Ειδήσεις

Με κάθε επισημότητα οι εορτασμοί για τον Άγιο Γεώργιο, προστάτη του Στρατού Ξηράς στην 1η Στρατιά

Τον προστάτη του Στρατού Ξηράς, μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο τίμησε σήμερα Παρασκευή η 1η Στρατιά με εκδήλωση που έλαβε χώρα νωρίς το μεσημέρι στην έδρα της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ, στο Στρατόπεδο «Στγου Νικολάου Πλαστήρα».

Παρά την έντονη βροχόπτωση το πρόγραμμα του εορτασμού εκτελέστηκε με

Δοξολογία από τον Ιερώνυμο Λαρίσης, έπειτα ανάγνωση ημερησίας διαταγής Αρχηγού ΓΕΣ, κατάθεση στεφάνου από τον Στ/γό Δκτή 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ και στατική επίδειξη οπλισμού και μέσων στον προαύλειο χώρο έμπροσθεν του Στρατηγείου.

Η στατική επίδειξη περιελάμβανε μέσα, οπλισμό και σύγχρονα συστήματα, συνοδευόμενα από τους αντίστοιχους χειριστές, ως εξής:

Λέμβο συναρμολόγησης ζευγμάτων υλικού γεφυροσκευής PMP LCB 25, επί ειδικοποιημένου οχήματος Μ812A1. Κλωβό Συστήματος Επικοινωνίας Ζώνης Μάχης (ΣΕΖΜ) «ΕΡΜΗΣ», επί οχήματος.

Κινητό Επικοινωνιακό Κόμβο, επί οχήματος. Μεταφορά εικόνας από ΕΦ 5 και το εποχούμενο περίπολο της περίφραξης καθώς και βίντεο από το Φυλάκιο. Προσομοίωση δράσεων σύγχρονου χαρακτήρα, που θα περιλαμβάνει σωστικά μέσα και λοιπό εξοπλισμό του προσωπικού της Αεροπορίας Στρατού, καθώς και οπτικοακουστικό υλικό πτήσης Ε/Π και συσκευή εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality-VR). Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό.

Η είσοδος του κοινού θα γίνεται από την κεντρική πύλη του Στρατοπέδου (οδός Ηρώων Πολυτεχνείου).

Δείτε βίντεο:

Δείτε φωτογραφίες:

        

Back to top button
Close
Close