MUST Read

Με Ευθύμη Ρεντζιά η Ολυμπιακή Φλόγα στην Καλαμπάκα

Κατά τη διάρκεια του 11ημερου ταξιδιού της, η φλόγα θα περάσει στα χέρια 600 λαμπαδηδρόμων, αρκετοί από τους οποίους προέρχονται από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού και του πολιτισμού.

Ποιοι επώνυμοι τρέχουν  στη λαμπαδηδρομία
Χαρακτηριστικά,  συμμετείχε ως λαμπαδηδρόμος η υπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, και μία ημέρα μετά ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος.

Στις 19 Απριλίου η φλόγα θα περάσει στην Αθήνα με παλιές δόξες του αθλητισμού, αλλά και τη χορογράφο Αρτέμιδα Ιγνατίου να είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Στις 20 Απριλίου, στη λαμπαδηδρομία θα συμμετέχουν ο Ισίδωρος Κούβελος και ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης.

6η ημέρα: ΚΥΡΙΑΚΗ 21/4/2024

ΒΟΛΟΣ – ΛΑΡΙΣΑ- ΤΡΙΚΑΛΑ – ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ – ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΟΥΜΠΑ -ΟΛΥΜΠ.ΜΟΥΣΕΙΟ –  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ)

Στην Καλαμπάκα ο βετεράνος πρωταθλητής του μπάσκετ Ευθύμης Ρεντζιάς και διευθύνων σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ θα ανάψει την ολυμπιακή φλόγα σε ειδική τελετή στην κεντρική πλατεία μαζί με τον δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρη Αβραμόπουλο

Επίσης θα συμμετάσχουν το τελετουργικό οι λαμπαδηδρόμοι ο κος Σπύρος Λιακόπουλος με συνοδεία τέσσερις ποδηλάτες Μπαταλογιαννης,Θεόδωρου,Δασκαλάκη,Ζιώγα δεύτερος Βασίλης Σακκάς με συνοδεία τέσσερις Αθλητές του ΣΚΑΜ

και φυσικά όπως προαναφέραμε ο Ευθύμης Ρεντζιάς με συνοδεία τους αιρετούς Δήμαρχο Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού-Τουρισμού κα Πηνελόπη Μαγκούρα προεδρος τοπικής κοινότητας Σάκης Σινάνης και ο Πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Αθανάσιος Ρουστανης και στο τέλος η κα Μίνα Καλκάνη με συνοδεία δύο αλόγων

Στη Θεσσαλονίκη, στις 21 Απριλίου, η υποψήφια ευρωβουλευτής Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και η επίσης ολυμπιονίκης του στίβου Τασούλα Κελεσίδου θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους.

Στη διαδρομή της φλόγας για την Πάτρα θα τρέξουν η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο πρώην υφυπουργός Αθλητισμού, Ανδρέας Φούρας.

Στην τελευταία ημέρα λαμπαδηδρομίας, η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα θα είναι ανάμεσα στους λαμπαδηδρόμους, όπως και ο ολυμπιονίκης Ιωάννης Μελισσανίδης, αλλά και ο Πύρρος Δήμας.

Τελευταίοι λαμπαδηδρόμοι θα είναι οι Αγγελος Παυλακάκης (πρώην πρωταθλητής του στίβου), Νίκος Λεπενιώτης (διευθυντής στην ΚΑΕ Ολυμπιακός), Μαρία Πολύζου (υποψήφια στο Συμβούλιο Επικρατείας της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές και μαραθωνοδρόμος), Δώρα Γκουντούρα (πρωταθλήτρια ξιφασκίας), Γκαμπριέλα Παπαδάκις (Ελληνο-γαλλίδα θρύλος του καλλιτεχνικού πατινάζ, Μόνα Φράνσις (Γαλλίδα παραολυμπιονίκης) και ο διεθνής με την Εθνική πόλο Ιωάννης Φουντούλης, που θα είναι και ο τελευταίος λαμπαδηδρόμος.

Back to top button
Close
Close