Πολιτισμός

Μεταφέρει ταλέντο και συναισθήματα μέσα από τις σελίδες δυο βιβλίων

Αν και βρίσκεται χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα και το γενέθλιο τόπο που είναι το Γριζάνο Τρικάλων, δεν παύει ποτέ να σκέφτεται τους συγγενείς και τους φίλους της που βρίσκονται μακριά της.

Η Βασιλική Τσάτσου μια νεαρή ηλικιακά γυναίκα ζώντας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στον μακρινό Καναδά, αν και με «φορτωμένο» πρόγραμμα με πολλές υποχρεώσεις, δεν χάνει την ευκαιρία στον ελεύθερο χρόνο της να ξεδιπλώσει το συγγραφικό της ταλέντο, αποτυπώνοντας με την μελάνι τις σκέψεις της με την μορφή μυθιστορήματος και παραμυθιού.

Όπως κι η ίδια αναφέρει μέσω της ηλεκτρονικής εφημερίδας «ΚΡΗΝΗ LIVE» η συγγραφή αποτελεί μια διέξοδο για εκείνη να ξεκουραστεί και να χαλαρώσει από το βαρύ πρόγραμμα της ημέρας. Ένας τρόπος για να εκφράσει συναισθήματα, να μοιραστεί πράγματα και καταστάσεις μυθικά, φανταστικά αλλά και σε ίσως κάποιες περιπτώσεις πραγματικά με τους αναγνώστες της.

«Από μικρή είχα μια τάση να γράφω και να διαβάσω. Αυτή η αυξανόμενη τάση με ώθησε ώστε να προχωρήσω στην συγγραφή δυο βιβλίων ενός παραμυθιού κι ενός μυθιστορήματος.

Το πρώτο βιβλίο που φέρει την υπογραφή της Βασιλικής Τσάτσου τιτλοφορείται

«Δυο φιλιά για μια Ελένη»

Εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2016 και δυο μέρες αργότερα η νεαρή Βασιλική μετανάστευσε στο εξωτερικό. Αν και η ιστορία του πρώτου της βιβλίου έχει μυθοπλαστικά χαρακτηριστικά, διαβάζοντας κανείς τις σελίδες σαφώς και θα προβληματιστεί. Μπορεί ίσως να φέρει στη μνήμη του μια ιστορία που άκουσε στο μακρινό παρελθόν. «Δυο Φιλιά για μια Ελένη» είναι το τίτλος του βιβλίου της με την ιστορία να περιπλέκεται σε ένα χωριό της Ελλάδας με μια έφηβη που σημαδεύεται με μια εγκυμοσύνη.

Η ηρωίδα μεγαλώνει σε ένα χωριό της Ελλάδας, με την ανεμελιά της παιδικής ηλικίας, τα φλερτ και τις ανησυχίες της εφηβικής ηλικίας. Ένα σημαντικό γεγονός σημαδεύει αυτή την τόσο τρυφερή ηλικία. Πάει για σπουδές και γνωρίζει τον Πολύφημο, που θα της αλλάξει τη ζωή. Μένει έγκυος και παντρεύονται πριν ακόμα ολοκληρώσει τις σπουδές. Εκείνος πλούσιος πολύ, που κατοικεί στην Αθήνα. Όταν θα πάει να ζήσει εκεί η ζωή της περνάει από σαράντα κύματα. Ασχολείται με την πολιτική κι εκλέγεται βουλευτής, ενώ ένας άλλος άντρας μπαίνει στη ζωή της, ο Αντώνης…παράλληλα, σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής της έχει μια γυναικά, φύλακα άγγελο που επεμβαίνει…

Το βιβλίο παρουσιάστηκε στον εκδοτικό οίκο Όστρια στην Αθήνα αποκομίζοντας εξαιρετικές κριτικές.

 «Ο Δίας και η Μέγια»

«Ο Δίας και η Μέγια» αποτελεί το δεύτερο έργο της νεαρής συγγραφέα και εκδόθηκε το καλοκαίρι του 2019. Πρόκειται για μια εξαιρετική παραμυθένια ιστορία… μια χιουμοριστική ιστορία με στοιχεία μέσα από την Μυθολογία.

Σύμφωνα με την Ελληνική μυθολογία, ο Δίας γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κρήτη, κρυμμένος σε δυο σπήλαια ύστερα από προσπάθεια της μητέρας του Ρέας να τον προστατεύσει από το μένος του Κρόνου. Η ιστορία είναι μια χιουμοριστική παραλλαγή της εφηβικής ζωής του Θεού, ο οποίος ζει με τα αδέρφια του σε ένα παλάτι στην κορυφή του βουνού στις Ελεύθερος. Μια μέρα ξυπνάει με θολωμένο μυαλό, ξεχνώντας την ηλικία του. Ο Ερμής προσπαθεί να τον ενημερώσει για ο,τι συμβαίνει, αλλά αντιμετωπίζει την οργή του. Την ίδια μέρα όμως κάτι σοβαρό συμβαίνει στο παλάτι του, γιατί όπως φαίνεται, η διοίκηση και η εξουσία περνά σε άλλα χέρια, ίσως πιο ικανά…

Back to top button
Close
Close